Αρχίζει η διάνοιξη νέας οδού στο Νιοχώρι

Αρχίζει η διάνοιξη νέας οδού στο Νιοχώρι

Αρχίζει η διάνοιξη νέας οδού στο Νιοχώρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 1 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1764

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Χθες την 11ην πρωινήν συνήλθε υπό την προεδρίαν του κ. Νομάρχου η Επιτροπή του Ταμείου Ψυχαγωγίας Κατοίκων Υπαίθρου αποδεχθείσα δε εισήγησιν του κ. Νομάρχου, απεφάσισε την δαπάναις του Ταμείου εκτέλεσιν συναυλιών υπό του Κουϊντέττου Ρόδου εις τας Κοινότητας Κοσκινού, Καλυθιών, Ψίνθου, Μαριτσών, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Μαλώνας, Παραδεισίου, Κρεμαστής, Γενναδίου, Σαλάκου και Εμπωνας, ως και εις τας νήσους Λέρον, Κάλυμνον, Κω και Κάρπαθον. Εις Λέρον, το Κουϊντέττο θα δώση και ιδιαιτέραν συναυλίαν δια τα παιδιά του Ασκληπιείου.

Η ΔΙΑΝΟΙΞΙΣ ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΗΝΑ
Υπό του Δημάρχου Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδη ανεκοινώθη ότι η διάνοιξις της νέας οδού, της συνδεούσης την οδόν 28ην Οκτωβρίου με την περιοχήν του Σταδίου του Αθλητικού ΣΥλλόγου Νεοχωρίου, θα αρχίση πραγματοποιουμένη περί τας αρχάς Μαΐου. Ηδη ρυθμίζονται υπό της αρμοδίας δημοτικής υπηρεσίας διάφοροι λεπτομέρειαι δια την απρόσκοπτον διάνοιξιν της οδού.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝ. ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ
Ως ανεκοινώθη, υπό της Καλλιτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ροδίων, προετοιμάζεται από τούδε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου Εθνικής Επετείου.
Σχετικώς εγνώσθη ότι ο καλλιτεχνικός όμιλος του Δήμου, θα δώση εις το Δημοτικόν Θέατρον παράστασιν με πατριωτικόν θέμα, εις την ιδίαν δε τελετήν θα μετάσχη και η Φιλαρμονική ως και η μανδολινάτα του Δήμου, υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Σχίζα.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΣΟΔΑ 600.000 ΔΡΧ.
Υπό της Νομαρχίας ενεκρίθησαν οι προϋπολογισμοί του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προνοίας Ρόδου και της κοινότητος Απολλώνων, δια το οικονομικόν έτος 1957.
Ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Προνοίας, εμφανίζει έσοδα 600.000 δρχ.

ΑΦΕΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, δια κοινής αποφάσεως των υπουργών Γεωργίας και Εμπορίου, αφέθη ελευθέρα η κυκλοφορία του βασιλικού πολτού των μελισσών, άνευ περιορισμών επί του τρόπου συσκευασίας αυτού.
Η εν λόγω ανακοίνωσις εκοινοποιήθη προς άπαντας τους Γεωπόνους της περιφερείας.

7000 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΕΦΥΤΕΥΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΦΕΤΟΣ
Ως ανεκοινώθη εκ της Περιφερειακής Εφορείας Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, κατά την παρούσαν δενδροφυτευτικήν περίοδον, εφυτεύθησαν υπό των προσκοπικών τμημάτων της Ρόδου, Καρπάθου και Κάσου, 7000 διάφορα δενδρύλλια.
Εις Ρόδον, αι προσκοπικαί εξορμήσεις εγένοντο υπό των προσκοπικών τμημάτων Παραδεισίου, άτινα εφύτευσαν περί τας 3000 δενδρυλλίων εις την περιοχήν Καλαμώνος.


ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΔΟΣΤΑΤΩΝ
Ως ανεκοινώθη, από της σήμερον αρχίζει η καταβολή προς τους οδοσυντηρητάς Δωδεκανήσου του καθυστερηθέντος μισθού των, μηνός Ιανουαρίου, ως και του υπολοίπου δώρου των δια τας εορτάς.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΙΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
Υπό της Νομαρχίας ενεκρίθη η ανασύστασις των συνεργείων καθαριότητος του Δήμου Αστυπαλαίας, του Δήμου Πάτμου και της Κοινότητος Ολύμπου Καρπάθου. Επίσης ενεκρίθη η ανασύστασις του συνεργείου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Καρπάθου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθες ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος συνειργάσθη με τους προέδρους κοινοτήτων Παραδεισίου, Αρνίθας και Λίνδου, επί διαφόρων ζητημάτων της αρμοδιότητός των. Επίσης ο κ. Νομάρχης εδέχθη επίσκεψιν του Κυβερνήτου του πλωτού ραδιοσταθμού της “Φωνής της Αμερικής” “Κούριερ” κ. Τζων Ουαιγκλάιν.

280 ΤΟΝΝΟΙ ΖΑΧΑΡΕΩΣ
Κατέλευσε χθες εις τον λιμένα μας το μότορσιπ “Αγιος Ισίδωρος” με 280 τόννους ζαχάρεως, δια την Ρόδον.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...