Ο εορτασμός της επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Νίσυρο

Ο εορτασμός της επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Νίσυρο

Ο εορτασμός της επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίσυρο η 70η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να πλημμυρίσει τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Χατζηνικολάου, μέλη του Δ.Σ, οι ιερείς του νησιού, ο διοικητηής του ΔΑΝ Νισύρου Ταγματάρχης κ. Βαρυπάτης Ιωάννης, ο Λιμενοσταθμάρχης κ. Σαραντόπουλος Λάμπρος, και ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού, κ. Κωστέλλος Κώστας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την 10.00 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ποταμμιτίσης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου από την Ελληνική βουλή με την συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, την 31η Μαρτίου 1947.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη Πλατεία Ηρώων. Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την παρέλαση των παιδιών του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και αγήματος του Στρατού.

Στη συνέχεια έγινε γιορτή στο Ζωσιμοπούλειο από τον Δήμο και τον δραστήριο σύλλογο γυναικών Νισύρου με προσφορά μεζέδων και με Νισύρικη μουσική από τους οργανοπαίκτες Ευγένιο Καζάντη και Μιχάλη Χαζόγλου και με Νισύρικους χορούς από το χορευτικό του συλλόγου γυναικών.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»