Διατέθηκαν 40.000 χάπια σε τοξικομανείς του νησιού!

Διατέθηκαν 40.000 χάπια σε τοξικομανείς του νησιού!

Διατέθηκαν 40.000 χάπια σε τοξικομανείς του νησιού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Στις 15 Μαρτίου πρόκειται να γίνει η δίκη

Η υπόθεση των 40.000 και πλέον ναρκωτικών χαπιών που φέρονται να διατέθηκαν σε τοξικομανείς της περιοχής μας πριν από τρία χρόνια, θα απασχολήσει το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στην προσεχή του συνεδρίαση.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, στις 15 Μαρτίου, θα καθίσει 53χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης, ο οποίος έχει ήδη κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί, καθώς και ένας 34χρονος Βούλγαρος ο οποίος και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο αλλοδαπός δεν είχε παραστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο ωστόσο δικάστηκε ως να ήταν παρών.
Την προσεχή εβδομάδα θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η έφεση που άσκησε ο 53χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Ιανουαρίου 2014 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν καταρχήν τον 34χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 92 ναρκωτικά χάπια στο σπίτι του, τα οποία και προκάλεσαν την περιέργεια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Από αυτήν προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια πριν την σύλληψη του, ο 53χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές συνταγογραφούμενων ναρκωτικών χαπιών τα οποία αγόραζε παράνομα με σκοπό τη διακίνηση τους σε τοξικομανείς του νησιού. Ο δε 34χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι αγόρασε τουλάχιστον επτά φορές ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 53χρονου.

Αλλά και οι φαρμακοποιοί κατηγορούνταν ότι εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Συγκεκριμένα από την ίδια έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί πως ο 39χρονος φαρμακοποιός εκτέλεσε 145 πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, ο 53χρονος 104 και ο 42χρονος άλλες 88 ιατρικές συνταγές.
Βάση των στοιχείων αυτών είχε υπολογιστεί ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα περισσότερα από 40.000 ναρκωτικά χάπια!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διενήργησαν έρευνα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του 53χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:
• Τετρακόσια τριάντα επτά (437) ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς
• Τρία (3) δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή
• Εννέα (9) σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
• Δεκατέσσερις (14) φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών χαπιών (για τον 53χρονο και τον 34χρονο αλλοδαπό), για εκτέλεση συνταγής ναρκωτικών ουσιών (παρά τις διατάξεις του νόμου με την διακεκριμένη περίπτωση για τους φαρμακοποιούς) και πλαστογραφία από κοινού (πλημμεληματικού χαρακτήρα για τον 53χρονο).

Ο 53χρονος μετά την απολογία του στο τέλος Ιανουαρίου 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ο 34χρονος Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ, και οι τρεις φαρμακοποιοί χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου