Απονομή πτυχίων και υπόσχεση  Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο γεμάτο αμφιθέατρο του γενικού νοσοκομείου Ρόδου πήραν πτυχία και έδωσαν την Υπόσχεση του Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 18 νέοι Εθελοντές Σαμαρείτες. Μετά το πέρας της 18μηνης εκπαίδευσης και με συνολικά 500 ώρες εκπαίδευσης και προσφοράς έλαβαν το πτυχίο τους.

Στην ίδια εκδήλωση πήραν προαγωγή Γ! Τάξεως 3 Εθελοντές, Β! Τάξεως 6 Εθελοντές και Α! Τάξεως 2 Εθελοντές μας . Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο τμήμα μας ο κύριος Γρηγόρης Θεοδωρίδης και η εταιρεία του GT Clima, καθώς και ο καλλιτέχνης συνάδελφος μας  Παναγιώτης Λαμπριανίδης.

Μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την συμβολή τους στην διάσωση συνανθρώπων μας στο ναυάγιο τις 20/4/2015 πήραν ο Δημήτριος Γαλατάς και Αναστάσιος Δοντάς.

Με την παρουσία τους τίμησαν  την εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας Πατέρας Νεκτάριος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ως εκπρόσωπος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καλαθενός, ο Στρατηγός της 95 ΑΔΤΕ κύριος Νικόλαος Χιονής, εκπρόσωποι της Π.Υ. Ρόδου, Λιμεναρχείου, Πολεμικής Αεροπορίας, η τ. βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ νοτίου Αιγαίου κύριος Μπάμπης Τσιμπλέκας, ο ιατρός του ΕΚΑΒ Σάββας Καραταπάνης, ο ιατρός του ΕΚΑΒ Δημήτριος Γιαννούσης που είναι και εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος των Εθελοντών αιμοδοτών κύριος Φιλήμονας Νικολάου, εκπρόσωποι της περιφέρειας προσκόπων, συστημάτων προσκόπων και ναυτοπροσκόπων Ρόδου, εκπρόσωπος της ένωσης ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου ο κύριος Παντελής Βασιλειάδης, ο διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας με τους μαθητές του, Εθελόντριες της νοσηλευτικής, Εθελοντές Σαμαρείτες τμήματος Πειραιά-Πάτρας-Ρόδου, συγγενείς και φίλοι.

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος dr Αντώνιος Αυγερινός, από τον Τομέα Σαμαρειτών η συντονίστρια κυρία Μαρίνα Σταμάτη και ο Αρχηγός Σαμαρειτών κύριος Ζεκή Μεμέτ Αλί και τέλος για το περιφερειακό τμήμα η πρόεδρος κυρία Δέσποινα Δελαπόρτα και μέλη του ΔΣ.