Όλα έτοιμα για τον αγώνα στον Προφήτη Ηλία

Μεθαύριο Κυριακή, για πρώτη φορά στη Ρόδο, θα διεξαχθεί ένας αγώνας δρόμου μικρών αποστάσεων για τους φίλους του αθλητισμού και κάθε φυσιολάτρη, αναδεικνύοντας παράλληλα μια από τις περιοχές του νησιού με σπάνιο φυσικό κάλλος.

Ο αγώνας «Προφήτης Ηλίας 2017» στα όρια Απολλώνων και Σαλάκου θα έχει ώρα έναρξης τις 10.30, και η οργανωτική του επιτροπή θέλει όσο γίνεται περισσότεροι Ροδίτες να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους προκειμένου να καθιερωθεί.

Οι διαδρομές αφορούν τα 2,7, τα 5,4 και 8,1 χλμ. ενώ το κόστος εγγραφής είναι στα 6 ευρώ. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει την παρουσία του ηλεκτρονικά είτε περνώντας ο ίδιος από τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας».

Αυτό μπορεί να το πράξει έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση επί τόπου στον Προφήτη Ηλία.

Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκαν χθες περεταίρω πληροφορίες σχετικώς με τον αγώνα, την ασφάλεια, την υγειονομική κάλυψη των αθλητών και την ασφάλισή τους, όπως παρακάτω:

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβο-νται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

Τα παπούτσια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι καλό να έχουν προδιαγραφές trail.

Τέλος, οι συμμετέχοντες δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις δένδρων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα για βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.).
 
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή, στα πλαίσια ασφάλειας των δρομέων και των συμμετεχόντων της διοργάνωσης  «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017», έχει προβεί στην ασφάλιση όλων των εμπλεκομένων του αγώνα, για θέματα σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών.
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Έλαφος, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μπορούν να τα παραδώσουν σε ειδική σακούλα, που θα τους διανεμηθεί και να αναγράψουν ή να κολλήσουν πάνω τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.
 
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρό και ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών  Σαμαρειτών, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά σε σημεία που χρήζουν προσοχής, παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.