Alltours-Thomas Cook: Έκρηξη κρατήσεων για την Ελλάδα

Alltours-Thomas Cook: Έκρηξη κρατήσεων για την Ελλάδα

Alltours-Thomas Cook: Έκρηξη κρατήσεων για την Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση 50% στις κρατήσεις για Ελλάδα έχει φέτος ο γερμανός τουρ οπερέιτορ Alltours, ακολουθώντας την ισχυρή τάση κρατήσεων που έχουν και οι υπόλοιποι τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία. Υψηλότερα από πέρυσι κινούνται οι κρατήσεις και για Ισπανία και Βουλγαρία, ενώ, αντίθετα, η Τουρκία έχει μείωση κατά 50%.

Κυρίως χάρη στην αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα ο Αlltours αναμένει να αυξήσει τα έσοδα και τον αριθμό επισκεπτών κατά 4,5% αυτό το έτος.

H Μαγιόρκα, που είναι ο κορυφαίος προορισμός του, παρουσιάζει μέχρι τώρα μικρή αύξηση εσόδων, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα νούμερα πελατών. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Alltours, Willi Verhuven, αυτό οφείλεται στην υπερβολική αύξηση τιμών από αρκετούς ξενοδόχους της Μαγιόρκας, γεγονός που έχει μειώσει τις πωλήσεις. Η μέση αύξηση τιμών κυμαίνεται από 5-7% και είναι αποδεκτή, όμως οι μισοί ξενοδόχοι, οπως είπε ο κ.Verhuven, "έχουν πάει πολύ μακριά", με αυξήσεις έως και 20%.

Τα 26 ξενοδοχεία της δικής του αλυσίδας Allsun στη Μαγιόρκα έχουν δώσει μέτριες αυξήσεις, γι αυτό και έχουν ισχυρή ζήτηση. Έτσι, ο Alltours αναμένει να κλείσει το 2017 με αύξηση της τάξης του 5-10% στη Μαγιόρκα, παρά την τρέχουσα πτώση.

Ο Thomas Cook Γερμανίας, όπως γράφει το fvw, έχει επεκτείνει την παραγωγική του ικανότητα σε άλλους προορισμούς για να αντισταθμίσει τις απώλειες στην Τουρκία, που αποτελεί βασικό προορισμό του, έχοντας στον όμιλο τον σπεσιαλίστα για Τουρκία τουρ οπερέιτορ Öger Tours και ένα μεγάλο αριθμό πτήσεων προς τη χώρα από την Condor.

Και ο Thomas Cook έχει επεκτείνει το πρόγραμμά του αυτό το καλοκαίρι σε άλλους προορισμούς, όπως η Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος, Νότια Ιταλία και Αίγυπτο και προσδοκά ότι θα υπερκαλύψει τις απώλειες από την Τουρκία. Ο τουρ οπερέιτορ υπολογίζει ότι τελικά θα έχει υψηλή μονοψήφια αύξηση εσόδων φέτος. Η ζήτηση είναι επίσης καλή για τις Καναρίους Νήσους και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων της Καραϊβικής και του Καναδά.

Ο Thomas Cook συνεχίζει το πρόγραμμα εξοικονόμησης του κόστους στις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπου έχει παρουσία. Ήδη τα γραφεία του σε Βέλγιο και Ολλανδία συνεργάζονται πιο στενά με τη δομή του Ομίλου στη Γερμανία και αυτό θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία και Ανατολική Ευρώπη.

Η συνεργασία έχει γίνει ευκολότερη καθώς ο Όμιλος επικεντρώνεται τώρα στα βασικά προϊόντα διακοπών του στα 500 αποκλειστικά ξενοδοχεία του και στα 2.500 ξενοδοχεία, στα οποία ο Thomas Cook είναι ισχυρός εταίρος τους στις πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού

Στις τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα το 2023