Κάθειρξη 6 ετών για την κλοπή αιγοπροβάτων

Ένοχος για ζωοκλοπή 46 αιγοπροβάτων, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 50χρονος κάτοικος Ιαλυσού, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 50χρονος είχε συλληφθεί το 2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού μετά από καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του 43χρονος για την «εξαφάνιση» 46 αιγοπροβάτων από το μαντρί του στη περιοχή «Τρεις» της Ιαλυσού.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 50χρονος μαζί με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, τα ξημερώματα στις 4 αλλά και στις 6 Φεβρουαρίου 2011 μπήκαν στο περιφραγμένο χώρο (στο μαντρί) του 43χρονου και φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του δράστη συνολικά 46 αιγοπρόβατα!
Μάλιστα περίπου 21 από αυτά (αρκετά από τα οποία κυοφορούσαν) εντοπίστηκαν στη κατοχή του 50χρονου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκλοπή και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Σε ό,τι αφορά τους δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής που συμμετείχαν στη κλοπή των ζώων,  είχαν διαφύγει της σύλληψης και αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές.