Δύο χρόνια με αναστολή για  τα 40.000 χάπια από το Εφετείο

Σε φυλάκιση δύο  ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 53χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης, ο οποίος κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα των 40.000 και πλέον ναρκωτικών χαπιών που φέρονται να διατέθηκαν σε τοξικομανείς της περιοχής μας πριν από τρία χρόνια, καθώς και για πλαστογραφία μετά χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 53χρονο προς ιδίαν χρήση για τα ναρκωτικά που κατείχε, ένοχο με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών για την πλαστογραφία και τον έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο, ενώ ένοχο τον έκρινε και για το νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα ο 53χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων  ετών με τριετή αναστολή. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν επίσης, ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί, καθώς και ένας 34χρονος Βούλγαρος ο οποίος και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο αλλοδαπός δεν είχε παραστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο ωστόσο δικάστηκε ως να ήταν παρών.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Ιανουαρίου 2014 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν κατ’ αρχάς τον 34χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 92 ναρκωτικά χάπια στο σπίτι του, τα οποία και προκάλεσαν την περιέργεια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Από αυτήν προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια πριν την σύλληψη του, ο 53χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές συνταγογραφούμενων ναρκωτικών χαπιών τα οποία αγόραζε παράνομα με σκοπό τη διακίνηση τους σε τοξικομανείς του νησιού. Ο δε 34χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι αγόρασε τουλάχιστον επτά φορές ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 53χρονου.

Αλλά και οι φαρμακοποιοί κατηγορούνταν ότι εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Συγκεκριμένα από την ίδια έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί πως ο 39χρονος φαρμακοποιός εκτέλεσε 145 πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, ο 53χρονος 104 και ο 42χρονος άλλες 88 ιατρικές συνταγές.
Βάσει των στοιχείων αυτών είχε υπολογιστεί ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα περισσότερα από 40.000 ναρκωτικά χάπια!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διενήργησαν έρευνα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του 53χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:
• Τετρακόσια τριάντα επτά (437) ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς
• Τρία (3) δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή

• Εννέα (9) σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
• Δεκατέσσερις (14) φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο