Καταδικάστηκε για κλοπή κατσικιών και πουλερικών από κτήμα της Ρόδου

Καταδικάστηκε για κλοπή κατσικιών και πουλερικών από κτήμα της Ρόδου

Καταδικάστηκε για κλοπή κατσικιών και πουλερικών από κτήμα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή κόστισε σε αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής η κλοπή .. έξι κατσικιών και 18 πουλερικών από κτήμα της Ρόδου!

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον Αλβανό, ο οποίος αν και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο δικάστηκε κανονικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αλλοδαπός μαζί με έναν 45χρονο – τότε- συμπατριώτη του μετέβησαν πριν από δώδεκα χρόνια, και συγκεκριμένα τις νυχτερινές ώρες της 25ης προς 26ης Μαρτίου 2005, στη θέση «Στραβός» στη Παστίδα και αφαίρεσαν από κάτοικο της περιοχής εκεί, έξι κατσίκες που είχε στο κτήμα του!

Επίσης ο Αλβανός που θα δικαστεί στις 16 Μαρτίου 2017 κατηγορείται ότι είχε αφαιρέσει και 18 πουλερικά! Αξίζει να σημειωθεί πως ο 45χρονος Αλβανός είχε δικαστεί για την υπόθεση αυτή πριν από οχτώ χρόνια και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 45χρονος είχε αρνηθεί την κατηγορία της ζωοκλοπής, τονίζοντας πως ο ίδιος κατείχε 150 αιγοπρόβατα και οπωσδήποτε δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πώς τα δύο που βρέθηκαν μεταξύ αυτών, δεν ήταν δικά του.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στην αγόρευση του ποινή κάθειρξης 6 ετών για τον 45χρονο, τελικά όμως το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς και τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου κ. Βασίλη Μπέη του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο