Ελεύθερος με όρους ο 24χρονος που κατείχε 10 κιλά χασίς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης ποσού 2000 ευρώ αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη να  έχει κρυμμένα σε τρία σκαμπώ στο σπίτι του, περισσότερα από 10 κιλά χασίς!

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Δήμο Μουτάφη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε για καφέ με ένα συμπατριώτη του, με τον οποίο γνωρίζονταν από παλιά και είχαν καιρό να ειδωθούν.

Στην κουβέντα που είχαν, ο ομοεθνής του ζήτησε να τον εξυπηρετήση και να πάρει σπίτι του για λίγο μερικά μικροέπιπλα, καθώς εκείνος βρισκόταν στο στάδιο της μετακόμισης και δεν είχε που να τα αφήσει. Ο 24χρονος δέχτηκε και έτσι τα τρία σκαμπώ μεταφέρθηκαν σπίτι του και μάλιστα τυλιγμένα όπως συνήθως τα τυλίγουν για αποστολή με μεταφορική εταιρεία.

Προκειμένου να μην «χτυπάει» άσχημα στο χώρο, ο ομοεθνής του έσκισε τις συσκευασίες και τα άφησε έτσι στο χώρο. Την ημέρα της σύλληψης του, ο 24χρονος είπε ότι επέστρεφε από το Νιοχώρι όπου είχε πάει να δει την αδελφή του. Τότε του έκανε σήμα να σταματήσει ένας αστυνομικός. Ο 24χρονος είπε πως δεν είχε κάποιο λόγο να μην το κάνει και τότε τον πλησίασαν δύο άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι άρχισαν να τον ρωτούν έντονα για το που έχει τα ναρκωτικά και από πού έρχεται. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του όπου και βρέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών, για τις οποίες ο 24χρονος δηλώνει πως δεν γνώριζε το παραμικρό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι στις 14 Μαρτίου 2017 το απόγευμα πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στο σπίτι του 24χρονου όπου παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρήκαν κρυμμένες μέσα σε τρία σκαμπώ, πέντε συσκευασίες (οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν ισοβαρείς) που περιείχαν συνολικά 10.115 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη, 47 ναρκωτικά χάπια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Τα ναρκωτικά και τα τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ ο 24χρονος Αλβανός προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε για τα περαιτέρω.