Κάθειρξη 8 ετών για πλαστά χαρτονομίσματα

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 34χρονο από τη Νιγηρία ο οποίος κατηγορούνταν για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη διακίνηση των ναρκωτικών, φυλάκιση 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ για την διακίνηση των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και ένα έτος φυλάκιση για την κατηγορία της αντίστασης που επίσης βάραινε τον αλλοδαπό.

Δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 10.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 έθεσε σε κυκλοφορία δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα των 20 ευρώ τα οποία έδωσε σε μπαρ της Κω ως αντίτιμο για αυτά που είχε πιει.

Ο ίδιος βρέθηκε να κατέχει και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 20,15 γραμ. σε έξι συσκευασίες, ενώ όταν αστυνομικός θέλησε να ελέγξει τα στοιχεία της ταυτότητας του, ο 34χρονος Νιγηριανός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 34χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά η δίκη του έγινε κανονικά.