Επιτυχημένη η σύσκεψη των επιχειρησιακών σωματείων του τουρισμού στη Ρόδο

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία Amilia Mare, Paradise Village, Sheraton και Mira Mare, αναφέρουν τα εξής:

Επιτυχημένη ήταν η σύσκεψη των τριών επιχειρησιακών Σωματείων του Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μάρτη με θέμα την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής. Στην ομιλία του στάθηκε σε αρκετές πλευρές του ίδιου του χαρακτήρα των Συλλογικών Συμβάσεων.

 

 

Ανέδειξε ό, τι μέσω των ΣΣΕ, οι οποίες χτίστηκαν με δεκαετίες σκληρών αγώνων, ρυθμίζεται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, η εβδομαδιαία ανάπαυση των εργαζομένων, ο καθορισμός των καθηκόντων, άλλα δικαιώματα όπως οι άδειες, η προστασία της μητρότητας.

Οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε αποτύπωσαν ότι το ζήτημα απασχολεί έντονα τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά παράλληλα ήρθε στην επιφάνεια και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να εξοπλιστούν, να μάθει η νεολαία για τις κατακτήσεις προηγούμενων χρόνων που αφαιρέθηκαν και δεν έχει γνωρίσει.

 

 

Η σύσκεψη έκλεισε με την απόφαση το κάθε Σωματείο να προχωρήσει σε αναλυτική συζήτηση για τον προγραμματισμό της δράσης τους το επόμενο διάστημα.