«Ευαισθησίες»

«Ευαισθησίες»

«Ευαισθησίες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Δεδομένη είναι η ευαισθησία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ και σε κοινωνικά ζητήματα, όπως δεδομένη και αναγνωρισμένη είναι η «πολυφωνία» της όσο και η «έγκυρη και έγκαιρη» ενημέρωση για τους αναγνώστες της, τους οποίους σέβεται, επειδή έχει αυτοσεβασμό και Ήθος. Ο αυτοσεβασμός, μάλλον σπανίζει στην εποχή μας, και η ΡΟΔΙΑΚΗ, δεν διστάζει να καταγγείλει και μάλιστα με αδιάψευστα στοιχεία (φωτογραφίες) τους παραβάτες των Αστικών αλλά και τον Ηθικών κανόνων.

Φευ, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», για απίστευτα πολλούς οδηγούς παντός είδους οχημάτων, που παρκάρουν όπου τους βολεύει, αδιαφορώντας πλήρως για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκαλούν. Παρκάρουν στις ράμπες των πεζοδρομίων, που προβλέπονται για άτομα με κινητικές δυσκολίες, για καροτσάκια μωρών κλπ. Χωρίς καν να τους περνάει από το νου (αν έχουν), πως οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι άτομα με «κινητικές δυσλειτουργίες», εφόσον με τη στάση τους αποδεικνύουν προς πάσα κατεύθυνση, ότι όντως είναι «άτομα με νοητικές δυσλειτουργίες».

Φυσικά, οι ασυνείδητοι οδηγοί, δεν διστάζουν να μπλοκάρουν οχήματα ‘συναδέλφων’ τους, ούτε και αν εμποδίζουν εντελώς τη διέλευση πεζών στα πεζοδρόμια.

Φαίνεται πως από το «λεξιλόγιο» κάποιων, απουσιάζει παντελώς η έννοια της φράσης «συνειδητά νομοταγής». Έτσι τουλάχιστον ένοιωσα, από την έκδηλη απορία ενός πελάτη τράπεζας, που πιστεύοντας ότι έκανε ευγενική πράξη, μου πρότεινε να μπω μαζί του στην είσοδό με χρονοδιακόπτη κι εγώ αυθόρμητα απάντησα: «Δεν θα περάσω, όχι επειδή σας φοβάμαι, αλλά διότι είμαι συνειδητά νομοταγής».

Ξαφνιάστηκε τόσο πολύ, που έμεινε για δευτερόλεπτα με το χέρι του στην μισάνοιχτη κρυστάλλινη πόρτα και το βλέμμα του έδειχνε σαν ν΄αντίκριζε κάποιον που είχε πέσει από τον Άρη. Κάποιες φορές, γίνομαι συνειδητά επιθετική λεκτικά ακόμα και όταν δω κάποιους να προσπαθούν να παρεισφρήσουν ‘πονηρά’ σε ουρές αναμονής, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω δυνατά: «Σας λυπάμαι, διότι έχετε την νοοτροπία δούλου, που προσπαθεί να ‘ξεγελάσει’ τον αφέντη του…».

Διότι αν σκεφτούμε λίγο, θα ανακαλύψομε ότι ελεύθερος είναι αυτός, που δεν επιτρέπει στους άλλους να του κάνουν υποδείξεις. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι α-νοήμονες, που παρερμηνεύουν την «ευγένεια» για «αδυναμία»… Δυστυχώς, δεν έχομε όλοι συνειδητοποιήσει πως ένα λάθος, δεν παύει να είναι λάθος, επειδή το διαπράττουν πολλοί.

Για νιοστή φορά, η έγκριτη ΡΟΔΙΑΚΗ, έδειξε ακόμα και με τα φωτορεπορτάζ της, την ενότητα του Ελληνικού Έθνους. Συγκινήθηκα όταν από την παρέλαση της 7ης Μαρτίου, είδα έγχρωμες φωτογραφίες Παροικιακών Συλλόγων, από διάφορα μέρη της Ελλάδας με τις εθνικές τους στολές. Αναρωτήθηκα, πόσοι άραγε κατανόησαν τον συμβολισμό των Καστελλοριζίων, που παρέλασαν με τις τοπικές τους στολές κρατώντας ένα μεγάλο κλωνάρι ελιάς;

Πόσοι ένοιωσαν συγκίνηση με την εθνική ευαισθησία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, όταν επέλεξε να φωτογραφήσει και τη Σημαία με το Μεγάλο Αστέρι της Βεργίνας και τις εθνικές στολές των Μακεδόνων γυναικών που φορούν ακόμα, εδώ και περισσότερα από δυόμισι χιλιάδες χρόνια την «περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος τους έδωσε σε ένδειξη της βαθιάς του εκτίμησης για τον πατριωτισμό τους! Πώς να μη νιώσω απόγονος των Πρώτ-Αγωνιστών του 1821 της Ρούμελης και του Μωριά με τις φουστανέλες τους;

Οι Κρητικοί βρακοφόροι, με συγκίνηση μου θύμισαν πως με τη ιστορική Μάχη της Κρήτης, έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο στους συμμάχους να προετοιμαστούν και οδήγησαν στην ήττα τους Ναζί; Μας έκανε η ΡΟΔΙΑΚΗ, να ξαναθυμηθούμε τον πατριωτισμό των Καλυμνίων που μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες με την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία των 50 τ.μ.

Η παρουσία των Ροδιτών, πανάρχαια Ναυτική Δύναμη, με τις παραδοσιακές τους στολές, μας θύμισε τα δύο πλοία, που χαρακτηριστικά αναφέρει ο Όμηρος στα Έπη του, καθώς και τους δύο Ρόδιους ναυτικούς που συμμετείχαν στη γαλέρα του Κολόμβο όταν ανακάλυψε την Αμερική.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ με το πλούσιο φωτογραφικό της ρεπορτάζ, ανέδειξε και τους Ηπειρώτες με τις πλούσιες φορεσιές των γυναικών ξαναθυμίζοντάς τους μεγάλους ευεργέτες του Έθνους μας, όπως ήταν ο Αβέρωφ, ο Σίλας και πολλοί ακόμα. Κάθε παρουσία των Παροικιακών Συλλόγων, μας έκανε να νιώσομε Εθνική Υπερηφάνεια, διότι η ΡΟΔΙΑΚΗ μας έδωσαν το μήνυμα της Ενότητας όλων των Ελλήνων με άμεσο και συγκινητικό τρόπο.

Όπως και η εντυπωσιακή φωτογραφία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, του πολεμικού μας αεροπλάνου με το σήμα κατατεθέν της Ρόδου, το ελαφάκι, που υπενθυμίζει και πάλι, πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μόνον το αρχαιότερο Ναυτικό Έθνος-Θαλασσοκράτορες του Αιγαίου εδώ και 20.000 χρόνια, αλλά και οι πρώτοι αεροπόροι με τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο.

Και σήμερα οι Έλληνες αεροπόροι αναγνωρίζονται ως οι καλύτεροι σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι μόνον Έλληνας αεροπόρος τόλμησε και πέρασε επιτυχώς με πολεμικό αεροπλάνο κάτω από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου! Καλύτερα να μη θυμηθούμε την απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Οι Κυβερνήσεις όμως παρέρχονται, οι Έλληνες παραμένομε σταθεροί στις προγονικές μας Ηθικές και Εθνικές Αξίες. «ΡΟΔΙΑΚΗ» και όλοι όσοι την εκπροσωπείτε και δίνεται από τον εαυτό σας, τη γνώση σας και πάνω απ’ όλα το ΗΘΟΣ σας, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε να τα χιλιάσετε τα χρόνια της προσφοράς σας, καθώς ήδη τα έχετε εκατοστίσει πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...