Αύριο η δίκη για τα μαχαιρώματα στο Κιοτάρι

Αύριο η δίκη για τα  μαχαιρώματα στο Κιοτάρι

Αύριο η δίκη για τα μαχαιρώματα στο Κιοτάρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1029 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση της συμπλοκής που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2013 στο Κιοτάρι στη Νότια Ρόδο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 24χρονοι από το Γεννάδι με μαχαίρι που κρατούσε 30χρονος αλλοδαπός Ιταλικής καταγωγής, θα αναβιώσει αύριο στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο 30χρονος Ιταλός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, καθώς και ο ένας 24χρονος που κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοχρησία.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου 2013. Ο 30χρονος Ιταλός μαζί με άλλους συμπατριώτες του διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής στο οποίο βρίσκονταν και οι δύο 24χρονοι από το Γεννάδι.

Για άγνωστους λόγους (εικάζεται ότι έγινε παρεξήγηση με αφορμή μία Ιταλίδα) σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ των δύο νεαρών Ελλήνων και ομάδας Ιταλών, μεταξύ των οποίων ήταν ο 30χρονος αλλά και άλλοι τέσσερις συμπατριώτες του ηλικίας 23, 32, 21 και 34 ετών. Στην εξέλιξη του καβγά ο 30χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται στο κατάστημα για την κοπή φρούτων με μήκος λάμας 9 εκατοστών και με αυτό επέφερε το πρώτο χτύπημα στο λαιμό στον ένα 24χρονο. Στη συνέχεια η συμπλοκή μεταφέρθηκε έξω από το κατάστημα όπου βάση των ίδιων πληροφοριών, ο 30χρονος επέφερε άλλα τρία χτυπήματα με το μαχαίρι – στην ωμοπλάτη, πλάγια στην κοιλιά και στον ώμο- στο δεύτερο 24χρονο!

Οι δύο νεαροί τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός τους.
Άμεσα στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί των Σταθμών Γενναδίου και Λίνδου οι οποίοι και συνέλαβαν τους πέντε Ιταλούς ηλικίας 30, 23, 32, 21 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και προσήχθησαν στον Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Σημειώνεται πως με την ίδια δικογραφία κατηγορούνταν και οι δύο 24χρονοι από το Γεννάδι ως εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή που έγινε.

Ο κ. εισαγγελέας σε βάρος του 30χρονου που φέρεται να προκάλεσε τις μαχαιριές στους δύο νεαρούς Ροδίτες, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και για όλους τους άλλους (συμπεριλαμβανομένου και των 24χρονων) για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (για τους Ροδίτες και τον 30χρονο Ιταλό).

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί από τα πρώτα λεπτά εντόπισαν το μαχαίρι με το οποίο ο αλλοδαπός επέφερε τα χτυπήματα στους δύο νεαρούς, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ άμεσα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν τόσο οι Ιταλοί όσο και ο Έλληνας αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί ηλικίας 21, 23, 30, 32 και 34 ετών, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Γιάννη Σκλάβο είχαν δηλώσει πως ουδεμία σχέση είχαν με τα όσα τους καταλογίζονται. Ειδικά δε ο 30χρονος είχε επισημάνει (όπως και προανακριτικά), ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Ο ίδιος είπε πως πρώτος, του επιτέθηκε ο ένας εκ των δύο 24χρονων με μαχαίρι, προκαλώντας του ελαφρύ τραύμα στο χέρι και πάνω στην συμπλοκή και στην προσπάθεια να προστατευθεί σημειώθηκε ο τραυματισμός του ενός ανδρός. Αντίθετα αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη ή ευθύνη για τις τρεις μαχαιριές που προκλήθηκαν στον δεύτερο νεαρό (αυτόν που παραπέμφθηκε μαζί του σε δίκη), για τις οποίες δηλώνει άγνοια για το πώς και πότε έγιναν.

Ενώπιον όμως της ανακρίτριας βρέθηκε και ο 24χρονος Έλληνας, ο οποίος επίσης αρνήθηκε την κατηγορία για την πρόκληση σωματικών βλαβών και ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο μαχαίρι ως προς τα αποτυπώματα που φέρει και το γενετικό υλικό προκειμένου να διαπιστωθεί και ποιος τελικά τον χτύπησε. Όπως τόνισε ο 24χρονος τα χτυπήματα που του επέφεραν ήταν πισώπλατα και δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος το έκανε.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με το περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μεταξύ τους, ενώ στον 30χρονο Ιταλό, επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ύψους 2000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο