Π. Κουρουμπλής: Το Αιγαίο είναι  ασφαλές και ειρηνικό

Το μήνυμα ότι το Αιγαίο είναι ειρηνικό, φιλόξενο και μοναδικό ως προορισμός κρουαζιέρας, έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε εκτενή συνέντευξή του, στο δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας “Rai News”.

Ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς για το ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο Πέλαγος, τόνισε ότι τα μέλη του Σώματος διέσωσαν πάνω από 150.000 ανθρώπους που βρέθηκαν στη θάλασσα και οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και παιδιά.

Αυτό, είπε, αποδεικνύει ότι το Αιγαίο παραμένει ασφαλές. Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Rai στην Ελλάδα, Ελιζαμπέτα Καζαλότι, αν το Αιγαίο είναι και ειρηνικό, ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η ένταση με την Τουρκία είναι τεχνητή και κατά τη γνώμη του οφείλεται στην εσωτερική προπαγάνδα της Τουρκίας, λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος.

Ειδικά για την κρουαζιέρα, σημείωσε ότι η εν λόγω ένταση έχει αποκλείσει την Τουρκία ως προορισμό στις μεγάλες κρουαζιέρες, κάτι που βλάπτει και την ίδια, αλλά και την Ελλάδα. «Εάν σε αυτή τη φάση υπάρχει ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατά την άποψή μου συνδέεται με το δημοψήφισμα στην Τουρκία και την προεκλογική προπαγάνδα.

Οι δύο χώρες συνεχίζουν να εργάζονται, για να οικοδομήσουν μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων, οι εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες έχουν αποκλείσει από τα δρομολόγιά τους την Τουρκία. Αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα και σε εμάς.