Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθούν Κοινότητες της Ρόδου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθούν Κοινότητες της Ρόδου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθούν Κοινότητες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1779

ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ
Προχθές και περί ώραν 5.30 μ.μ. το υπ’ αριθ. 82432 επιβατικόν αυτοκίνητον Δ. Χ. οδηγούμενον υπό του Ντάλαρη Θεοδώρου του Νικολάου, ετών 44, κατοίκου Ρόδου και επί της οδού Απελλού ετραυμάτισεν εις την κεφαλήν τον Καβάσιλαν Νικόλαον ετών 4 κατοίκου Ρόδου Εργείου 5. Ο τραυματισθείς μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον. Ενεργούνται τα δέοντα.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Αύριον την 11.20 πρωινήν, θα αφιχθούν δια του αεροπλάνου της γραμμής εις Ρόδον ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Αποστολίδης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, οι οποίοι θα παραμείνουν εις την νήσον επί τριήμερον.

Την 2αν μεταμεσημβρινήν της αύριον ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, συνοδευόμενοι υπό του Νομάρχου κ. Ρεμπάκου θα αναχωρήσουν εκ Ρόδου προκειμένου να επισκεφθούν τας κοινότητας Τριάντα, Κρεμαστής, Παραδεισίου, Μαριτσών, Ψίνθου, Καλυθιών και Κοσκινού, προς επιτόπιον εξέτασιν ζητημάτων.

Μεθαύριον Κυριακήν ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθούν την 9ην πρωινήν την κοινότητα Αφάντου, την 10ην πρωινήν την κοινότητα Αρχαγγέλου, την 11ην την κοινότητα Μαλώνας, την 12ην μεσημβρινήν την κοινότητα Μασσάρων, την 12.30 μεσημβρινήν την κοινότητα Καλάθου, την 1.30 μεταμεσημβρινήν την κοινότητα Λίνδου, την 4ην απογευματινήν την κοινότητα Πυλώνας και την 4.30 την κοινότητα Λάρδου.

Την προσεχή Δευτέραν επί τη Εθνική Επετείω, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Αποστολίδης θα καταθέση στέφανον εις τον Βωμόν Πατρίδος, εκ μέρους της Κυβερνήσεως.

Εξ άλλου εγνώσθη ότι κατά την διάρκειαν της ενταύθα παραμονής των, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας θα παραστούν εις συγκέντρωσιν του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών.

ΑΦΙΧΘΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΖΕΡΒΟΣ
Χθες την μεσημβρίαν ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος συνειργάσθη επί μακρόν με τον αφιχθέντα βουλευτήν Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Ζερβόν, επί διαφόρων θεμάτων του Νομού. Επίσης ο κ. Νομάρχης έσχε συνεργασίαν με τον προεδρεύοντα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Φιλ. Ιωαννίδην.

ΕΝΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ.
Προς τον Πρόεδρον Κυβερνήσεως, τον Υπουργόν Συντονισμού, τον Υπουργόν Εργασίας και τον Γενικόν Γραμματέα Συνομοσπονδίας Εργατών, απεστάλη υπό του ΕΚΡ το ακόλουθον τηλεγράφημα:
«Το Εργατικόν Κέντρον Δωδεκανήσου διαμαρτύρεται εντονώτατα δι’ ανεπάρκειαν εφαρμογήν εργατικής νομοθεσίας εν Δωδεκανήσω ελλείψει επαρκούς προσωπικού Επιθεωρήσεως Εργασίας Ρόδου και μη υπάρξεως Γραφείου εις νήσους Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Ζητούμεν άμεσον ψήφισιν νομοσχεδίου οργανώσεως Σώματος Επιθεωρήσεως Εργασίας ίνα καταστή δυνατή εφαρμογή νομοθεσίας εις ολόκληρον Δωδεκάνησον προς περιφρούρησιν δικαιωμάτων εργαζομένων ήδη αγανακτησμένων κατά πολιτείας δι’ εγκατάλειψίν των.

ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ
Πρόεδρος Εργ. Κέντρου»

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΕΒΗ ΙΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΙΣΥΡΟΥ
Χθες δια του ατμοπλοίου της γραμμής ανεχώρησεν εις Νίσυρον ο προϊστάμενος της Επιθεωρήσεως Εργασίας κ. Δημητρίου, προς επιτόπιον εξέτασιν του δημιουργηθέντος ζητήματος μεταξύ Νισυρίων εργατών και της Εταιρείας Εκμεταλλεύσεως του Ορυχείου Ελαφροπέτρας εις Γυαλί Νισύρου.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΟΝΗΣ ΠΑΤΜΟΥ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, συμφώνως προς καταρτισθέν υπό του Αρχαιολογικού Συμβουλίου πρόγραμμα αναστηλώσεως και συντηρήσεως αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων, το οποίον ενεκρίθη υπό της Κυβερνήσεως, εντός του τρέχοντος έτους, θα συνεχισθούν και θα περατωθούν αι εργασίαι αποκαταστάσεως της πληγείσης εκ των σεισμών ιστορικής μονής Πάτμου. Δια τα έργα ταύτα, διετέθησαν ήδη σχετικαί πιστώσεις.

20.195 ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΦΥΤΕΥΘΗΣΑΝ ΕΦΕΤΟΣ ΕΙΣ ΚΩ
Κατά πληροφορίας εκ Κω, παρά τας δυσμενείς καιρικάς συνθήκας εφυτεύθησαν εφέτος εις την περιφέρειαν της Επαρχίας 20.195 διάφορα οπωροφόρα δένδρα. Αναλυτικώς, εφυτεύθησαν 8.000 αμυγδαλιές, 1.300 πορτοκαλλιές, 1.700 μανδαρινιές, 900 λεμονιές, 2.000 νεραντζιές, 1.500 συκιές, 200 δαμασκηνιές, 320 ραδακινιές, 300 καρυδιές, 100 ροδιές, 200 μουσμουλιές, 105 φυστικιές, 70 βερυκοκιές και 3.500 αγριεληές.
Τα φυτευθέντα δενδρύλλια προέρχονται εκ του φυτωρίου της Γεωργικής Υπηρεσίας Κω και εκ διαφόρων μικρών ιδιωτικών φυτωρίων.

ΤΟ “ΚΑΜΠΙΤΟΛΙΟ”
Σήμερον αναμένεται να καταπλεύση εις Ρόδον το ιταλικόν ατμόπλοιον “Καμπιτόλιο”, με επιβάτας και εμπορεύματα.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"