Μαθήματα μαγειρικής για παραδοσιακά φαγητά της Ρωσίας

Μαθήματα μαγειρικής για παραδοσιακά φαγητά της Ρωσίας

Μαθήματα μαγειρικής για παραδοσιακά φαγητά της Ρωσίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 764 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρίσκεται αντιπροσωπεία της επαγγελματικής σχολής Mozhaysk

Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία από σπουδαστές και καθηγητές της επαγγελματικής σχολής Mozhaysk, της ομώνυμης περιφέρειας της Μόσχας βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών πάνω σε θέματα γαστρονομίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο διευθυντής της σχολής Vladislav Novikov ο οποίος είχε συνάντηση με το διευθυντή του ΙΕΚ Ρόδου του υπουργείου τουρισμού Παναγιώτη Κουντούρη στις εγκαταστάσεις της σχολής στο «Θέρμαι».

Τη Δευτέρα οι Ρώσοι ξεναγήθηκαν στη σχολή όπου τους παρατέθηκε γεύμα, χτες παρακολούθησαν μαθήματα τοπικής κουζίνας και έγιναν από την πλευρά τους μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων της Ρωσίας στους σπουδαστές της σχολής της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στο ΚΕΚ Γεννηματάς οι σπουδαστές από τη Ρωσία θα παρακολουθήσουν σεμινάριο για τα θαλασσινά που θα γίνει από το σεφ Μιχάλη Γεωργουδιό.

Οι σπουδαστές παρακολουθούν τα στάδια της εργασίαςΟι σπουδαστές παρακολουθούν τα στάδια της εργασίας


Πρόκειται στην ουσία για μία άτυπη συνεργασία ανάμεσα στις δύο σχολές που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με την ελπίδα να καθιερωθεί και σε επίπεδο υπουργείων μιάς και όπως δήλωσε ο κ. Novikov υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον στη Ρωσία σε κυβερνητικό επίπεδο.

Την προσπάθεια στηρίζουν ο δήμος Ρόδου και η ΓΣΕΕ ενώ όπως δήλωσε ο γραμματέας οικονομικού του τοπικού παραρτήματος της ΓΣΕΕ Κώστας Τσιάντης, θα ήταν αρκετά σημαντικό αυτή η προσπάθεια για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών να τεθεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου τουρισμού. «Ένα μεγάλο κομμάτι της τουριστικής πίτας στη Ρόδο εξαρτάται από τους Ρώσους οι οποίοι έρχονται για διακοπές και δεν έχουν το κατάλληλο σέρβις, αυτό που επιθυμούν.

Πιστεύω να τα καταφέρουμε να βοηθήσει και το υπουργείο τουρισμού ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα από όλη αυτή τη συνεργασία και την προσπάθεια. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει κάτι λόγω της στάσης του υπουργείου τουρισμού. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους δείχνουν τις καλές τους προθέσεις» δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παιδιά να επισκεφτούν τη Ρωσία τα οποία θα φιλοξενηθούν στη σχολή Mozhaysk όπου θα γίνουν σεμινάρια αλλά και εκδρομές προς όφελος του ροδιακού τουρισμού. Σήμερα στη σχολή σπουδάζουν περίπου 1200 παιδιά και στη Ρόδο έρχονται αριστούχοι μαθητές με τους αντίστοιχους καθηγητές τους.

Παρασκευή της παραδοσιακής Ρώσικης πίτας στις εγκαταστάσεις της σχολήςΠαρασκευή της παραδοσιακής Ρώσικης πίτας στις εγκαταστάσεις της σχολής


Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ρώσοι έχουν μάθει να τρώνε συγκεκριμένα φαγητά τα οποία στη Ρόδο δε γνωρίζουμε για να τα προσφέρουμε και αυτή η ανταλλαγή γνώσεων είναι πολύ σημαντική για την εξυπηρέτησή τους. Σύμφωνα με τον κ. Novikov τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε τα θαλασσινά και το ψάρι ενώ πολύ δημοφιλής είναι η ελληνική σαλάτα. «Κάθε φορά είναι μία νέα εμπειρία, και κάτι το διαφορετικό. Φέτος δείχνουμε τις πίτες που έχουν μεγάλη παράδοση στη Ρωσία» είπε.

Όπως υπογράμμισε μοσχάρι, χοιρινό και αρνί υπάρχει στη διατροφή των ρώσων αλλά στην κουλτούρα τους ιδιαίτερη θέση έχει η σούπα η οποία τους λείπει στις διακοπές τους. «Τα μαγειρεύουμε όλα με διαφορετικές γεύσεις. Η κουζίνα της Ελλάδας είναι πιο ελαφριά και μας ταιριάζει περισσότερο γι’ αυτό σε όλους τους γνωστούς και τους φίλους μας λέμε να έρχονται στην Ελλάδα» λέει ο ρώσος διευθυντής , ο οποίος τονίζει την επιθυμία να γίνεται συστηματικά η ανταλλαγή των σπουδαστών και πιο οργανωμένα. Ευχαριστεί ειδικά το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο για τη στήριξη και προσκαλεί όλους να παραβρεθούν στη μουσική εκδήλωση που θα γίνει στις 27 του μήνα στο δημοτικό θέατρο στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Από δεξιά, ο δ/ντής του ΙΕΚ Ρόδου του υπουργείου Τουρισμού Π. Κουντούρης, ο δ/ντής της σχολής Mozhaysk V. Novikov, η Ξ. Τσιάντη που πραγματοποίησε τη μετάφραση και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Κ. ΤσιάντηςΑπό δεξιά, ο δ/ντής του ΙΕΚ Ρόδου του υπουργείου Τουρισμού Π. Κουντούρης, ο δ/ντής της σχολής Mozhaysk V. Novikov, η Ξ. Τσιάντη που πραγματοποίησε τη μετάφραση και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Κ. Τσιάντης

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές