Ο τσαντάκιας είχε καταδίκη σε βάρος του για ληστεία

Ο τσαντάκιας είχε  καταδίκη σε βάρος  του για ληστεία

Ο τσαντάκιας είχε καταδίκη σε βάρος του για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 31χρονος Ροδίτης

Συνελήφθη για κλοπές και την αρπαγή τσάντας από ανυποψίαστη γυναίκα της περιοχής μας και διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί και για ληστεία!

Ο λόγος για τον 31χρονο Ροδίτη που συνελήφθη απογευματινές ώρες στις 20 Μαρτίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καθώς νωρίτερα επιβαίνοντας σε κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο αφαίρεσε τσάντα από 40χρονη ημεδαπή.

Επιπλέον εξακριβώθηκε, ότι το χρονικό διάστημα 19 έως 20-03-2017 διέπραξε δύο κλοπές αντικειμένων - χρημάτων από ανασφάλιστα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ρόδου. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, αφαιρεθέντα αντικείμενα - χρήματα, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης. Τα κατασχεμένα αντικείμενα και το μοτοποδήλατο, αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σε βάρος του 31χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο στις φυλακές θα οδηγούνταν σε κάθε περίπτωση, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις δικαστηρίων της περιοχής μας με τις οποίες είχε καταδικαστεί.

Ειδικότερα, στις 16 Ιανουαρίου 2017 ο 31χρονος είχε κριθεί ένοχος από από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για ληστεία με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του δκαστηρίου, ωστόσο η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά ως να ήταν παρών και μάλιστα κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την ληστεία και 6 ετών κάθειρξη για τις κλοπές, δηλαδή κατά συγχώνευσης 11 χρόνια κάθειρξη.

Η σύλληψη του 31χρονου είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2014 λίγη ώρα αφότου είχε διαπράξει τα όσα κατηγορείται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7.30 το πρωί ο 31χρονος οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα αντίθετα από τη ροή των οχημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου στη Ρόδο, και φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αφαίρεσε από μία 47χρονη πεζή γυναίκα την τσάντα της που περιείχε προσωπικά είδη, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά και το ποσό των 23 ευρώ στο πορτοφόλι της. Ο 31χρονος κατηγορείται ότι στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα, την έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο γόνατο, στην κοιλιά και στον αγκώνα της αριστερής της πλευράς!

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10.15 το πρωί της ίδιας ημέρας, ο 31χρονος κινούμενος επί της οδού Αγίας Σοφίας αφαίρεσε τη τσάντα από ημεδαπή η οποία περιείχε τα κλειδιά της, διάφορες κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, περίπου στις 11 το ίδιο πρωί κινούμενος επί της οδού Αργύρη Θεοχάρη αφαίρεσε από άλλη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, γυαλιά και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Τέλος ο 31χρονος τον Δεκέμβριο του 2016 είχε καταδικαστεί για κλοπή σε φυλάκιση 11 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου