Αναμένεται ανάκαμψη στο θαλάσσιο τουρισμό για τη Ρόδο

Αναμένεται ανάκαμψη στο θαλάσσιο τουρισμό για τη Ρόδο

Αναμένεται ανάκαμψη στο θαλάσσιο τουρισμό για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Από το 2019 όμως

Από το 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού στη Ρόδο ενώ βελτίωση αναμένεται από το 2018, σύμφωνα με τις εντυπώσεις που αποκόμισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου κατά την παρουσία της στη μεγαλύτερη έκθεση για την κρουαζιέρα παγκοσμίως, το “seatrade 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα από 13 έως 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια, η έκθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες που γίνονται παγκοσμίως για την κρουαζιέρα, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 93 χώρες, με 10 χιλιάδες συμμετέχοντες, 1000 εκθέτες και πολλά ΜΜΕ.
Φέτος, μέσω της ΕΛΙΜΕ και του ΕΟΤ, το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου συμμετείχε μαζί με άλλα έξι λιμάνια (ΟΛΠ, Θεσσαλονίκης, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Ηρακλείου και Σούδας) στη συγκεκριμένη έκθεση σε χώρο 5 τ.μ., ο οποίος ήταν διαμορφωμένος έτσι ώστε να υπάρχουν δυνατότητες για συναντήσεις.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η κα Χατζηλαζάρου, έλαβαν χώρα πολλές συναντήσεις με πολλές Εταιρίες κρουαζιέρας και δόθηκε έμφαση και στην αγορά της Αμερικής μια και η Εταιρία Emirates, πλέον, άνοιξε σε καθημερινή βάση απευθείας πτήσεις από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Αθήνα αλλά και με τη νέα προοπτική από τον Απρίλιο να ξεκινήσει και η Air Asia απευθείας πτήσεις από Κίνα για Αθήνα.

Και δήλωσε στη συνέχεια: «Αυτό δίνει μία νέα δυναμική και θεωρώ ότι οι Εταιρίες κρουαζιέρας θ’ ανανεώσουν τα προγράμματά τους και θα μπουν και σε μία μεγαλύτερη, διευρυμένη, περίοδο, στοχεύοντας και στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας».

Σημειώνεται ότι στο Μαϊάμι παρούσα ήταν, βέβαια, και η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά μαζί με τον Γ.Γ. κ. Τζιάλα, την Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, στο περίπτερο βρισκόταν και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ κα Γρηγορία Καματερού όπως και η συντονίστρια κα Αγγελίδου καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες, πράκτορες από την Αθήνα που εκπροσωπούν τις κρουαζιέρες στον Ελλαδικό χώρο.

«Η Ρόδος είναι ένας αγαπημένος προορισμός», είναι το συμπέρασμα που εξήγαγε από την εκεί παρουσία της η κα Χατζηλαζάρου και ανέφερε ότι, φέτος, πήγαν στην έκθεση με το ανανεωμένο έντυπο κρουαζιέρας που μόλις τυπώθηκε-θα γίνει σχετική παρουσίαση στο Λ.Τ.-με νέο εμπλουτισμένο υλικό και φωτογραφίες και, όπως είπε, προσπάθησαν, μέσα στα πλαίσια της έκθεσης να δώσουν έμφαση στις νέες υποδομές που ετοιμάζει το Λ.Τ. για το νησί, δηλαδή το πρόγραμμα ασφάλειας προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με το οποίο θ’ αναβαθμίσουν και το επίπεδο ασφάλειας αλλά και τις χερσαίες υποδομές, τη νέα συγκοινωνιακή μελέτη και δράσεις σήμανσης που θα γίνουν πλέον από το Λ.Τ.

Το καινούργιο στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν το γεγονός ότι πλέον η Αίγυπτος και το Ισραήλ μπαίνουν ξανά, δυναμικά, στο χώρο της κρουαζιέρας, παρ’ όλο που η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι ένας προορισμός λίγο παροπλισμένος, παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία κινητικότητα και θεωρεί ότι στα προγράμματα του 2019 τα οποία προγραμματίζονται από τώρα η Ρόδος θα συμπεριληφθεί και θα είναι στις περισσότερες από τις κρουαζιέρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, στόχος και του Υπουργείου είναι να δώσει έμφαση στην κρουαζιέρα δημιουργώντας ομάδες νησιών που θ’ απευθυνθούν σε Εταιρίες κρουαζιέρας και θα γίνει μία κοινή προβολή έτσι ώστε να αναδειχθούν και νησιά τα οποία δεν είναι στην πρώτη γραμμή των προορισμών κρουαζιέρας, να δοθεί μία δυναμική και ν’ αλλάξουμε το κλίμα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το 2019, δηλαδή, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού στη Ρόδο ενώ για το 2018, ως γνωστόν, τα πακέτα έχουν ήδη κλείσει αφού ο προγραμματισμός γίνεται δύο χρόνια πριν. Δηλαδή, φέτος, ουσιαστικά, στήνονται τα προγράμματα για το 2019. Και δήλωσε η Αντιδήμαρχος:

«Σίγουρα, το 2018 και με τη νέα σύνδεση με την Ασία ευελπιστούμε ότι κάποιες Εταιρίες θα κάνουν διαδρομές θεματικές για τη συγκεκριμένη αγορά η οποία θα περιλαμβάνει και πάρα πολλά νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και η Ρόδος είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς που θα είναι οπωσδήποτε μέσα σ’ αυτό τον προγραμματισμό»

Όσο αφορά στο 2018, σύμφωνα με την ίδια, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα πάμε καλύτερα και τα μηνύματα ήταν πιο θετικά στο ότι ανοίγει και η Αίγυπτος αλλά και η περιοχή αυτή που είχε κάποιο θέμα, Ισραήλ-Αίγυπτος-Βόρεια Αφρική, ξανανοίγει και ξαναμπαίνει στον προγραμματισμό ήδη από το 2018.

Επεσήμανε, ακόμη, κάτι που επιβεβαίωσε και η Υπουργός που μετείχε σε ένα παράλληλο συνέδριο και μίλησε για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, ότι δηλαδή τα επόμενα χρόνια θα δούμε λιγότερες προσεγγίσεις σε αριθμό κρουαζιεροπλοίων αλλά μεγαλύτερες σε αριθμό επισκεπτών. Δηλαδή, θα είναι νέα πλοία μεγαλύτερης δυναμικότητας που μπορεί να μειώσουν τις προσεγγίσεις αλλά θα έχουν αυξημένο αριθμό επιβατών.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να πει ότι και σ’ αυτό το κομμάτι, επειδή μιλάμε για πλοία νέας τεχνολογίας, η Ρόδος έχει το προβάδισμα επειδή είναι ένα λιμάνι το οποίο μπορούν παράλληλα να προσεγγίσουν οκτώ μέχρι και δέκα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα.

«Επίσημη πρώτη»
Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου θα ανοίξει επίσημα η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς το βράδυ θα κάνει «ποδαρικό» στη Ρόδο το πρώτο τσάρτερ της φετινής σεζόν από Αγγλία, με πτήση της Rynair.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό