Kristin Luna: «Έχω ταξιδέψει σε 120 χώρες. Ερωτεύτηκα τα Δωδεκάνησα»

Kristin Luna: «Έχω ταξιδέψει σε 120 χώρες. Ερωτεύτηκα τα Δωδεκάνησα»

Kristin Luna: «Έχω ταξιδέψει σε 120 χώρες. Ερωτεύτηκα τα Δωδεκάνησα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Παρουσίαση: Κυριάκος Ι. Φίνας

Η Αμερικανίδα ταξιδιωτική blogger(x) και δημοσιογράφος Kristin Luna, εδώ και δεκαπέντε χρόνια αρθρογραφεί στο Διεθνές τύπο (Garden, Travel κ.ά.) και καθώς αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα των Αθηνών,”Η Καθημερινή” της 19.3.2017, έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα 120 χώρες και το πάθος της είναι το roads tripis(xx).

Στην προαναφερθείσα συνέντευξή της αναφέρθηκε για το οδοιπορικό της από την Αμερική μέχρι το Δωδεκανησιακό σύμπλεγμα. Και ότι για την επιλογή μετακίνησης προτιμά να ταξιδεύει συχνά χωρίς παρέα και μοιράστηκε την εμπειρία της στη διαπίστωση. ότι, «το ωραιότερο μέρος της Γης, βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, τα ερωτεύτηκα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, στην ερώτηση, που της απευθύνθηκε: «Ποιές αναμνήσεις σάς ακολουθούν από τα ταξίδια σας στην Ελλάδα; απάντησε: «Η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν για δύο εβδομάδες το 2006. Είχα έρθει με ένα φίλο από την Αγγλία, βάση μας η Κως και περάσαμε το νησί κάνοντας ημερήσιες βαρκάδες- οι ωραιότερες ήταν στην Πάτμο και στην Κάλυμνο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι με το καταμαράν που μας πήγε σε απομονωμένους κόλπους. Παίρναμε φόρα και βουτούσαμε στα πιο καθαρά και δροσερά νερά που έχω κολυμπήσει ποτέ. Στην Ελλάδα έκανα για πρώτη φορά εξερευνήσεις με μάσκα, κάτι που έως τότε με τρόμαζε, και αμέσως ξέχασα τους φόβους μου. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά, πήρα πτυχίο στις καταδύσεις και είμαι μέχρι σήμερα φανατική καταδύτρια.

Στην Κω, αφού την περπατήσαμε ολόκληρη, νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο άμμου και τη γυρίσαμε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποκαλύπτοντας υπέροχες ερημικές παραλίες. Τη δεύτερη φορά που ήρθα ήταν με ένα κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα. Θα έδινα τα πάντα για να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα, να περιπλανηθώ σε σκάφος στο Αιγαίο για εβδομάδες, να ξαναδώ την Πάτμο και τη γύρω περιοχή που τόσο αγάπησα. Νομίζω ότι είναι η ομορφότερη της Γης».

• Σχετικά με το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο της Δωδεκανήσου, και ο μακαρίτης Δωδεκανήσιος πολιτικός Γιάννης Ζίγδης, αναφερόμενος στην ιστορία του νησιού, και θέλοντας να τονίσει τη φήμη του σε παγκόσμια κλίμακα στην αυτοβιογραφία του αναφέρει: «... Στις αρχές του 1965 δόθηκε στο ξενοδοχείο « Κίνγκ Τζώρτζ» ένας επίσημος χορός, δεν θυμάμαι με ποιά ευκαιρία.

Κάθησα στο τραπέζι των επισήμων, δίπλα σε μια πολύ όμορφη Δανή κόμησσα, που συνόδευε ο Πρίγκηπας Πέτρος. Μιλούσα με τους δυό τους και σε κάποια στιγμή ο Πέτρος μού είπε, ότι ήθελε να πάει στην Πάτμο, για να γνωρίσει την περίφημη Μονή. Αστειευόμενος του είπα ότι, για να πάει, θα πρέπει πρώτα να πάρει «θεώρηση» από μένα. Γελάσαμε, φυσικά, και όταν τελείωσε ο χορός και αποχαιρετιστήκαμε, μείναμε σύμφωνοι να τηλεφωνηθούμε, πότε θα γίνει το ταξίδι στο νησί της Αποκάλυψης»

χ: Δημοσιογράφος που ασχολείται με τον τουρισμό.

χχ: Ταξίδια με αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη