Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Αργύρης Θεοχάρης

Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Αργύρης Θεοχάρης

Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Αργύρης Θεοχάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 25 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1783

ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΝ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Κατά τας διεξαχθείσας προχθές εκλογάς προς ανάδειξιν νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, εξελέγησαν Πρόεδρος ο κ. Αργύριος Θεοχάρης, Γενικός Γραμματεύς ο κ. Γεώργιος Καραγιάννης και Ταμίας ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου. Διά την αντιπροσωπείαν η εκλογή θα επαναληφθή λόγω ισοψηφίας των 2 υποψηφίων. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Θεοχάρης, μετά την εκλογήν του, εδήλωσεν, μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριον θα εξυπηρετεί το εμπόριον και την βιομηχανίαν και ότι θα είναι οικονομικός σύμβουλος των αρχών και κέντρον της οικονομικής ζωής του τόπου. Ο κ. Θεοχάρης ετόνισεν ιδιαιτέρως ότι το Επιμελητήριον θα σταθή εις το ύψος της αποστολής του, θα είναι δε μακράν της Πολιτικής.

ΒΑΜΒΑΚΟΣΠΟΡΟΣ ΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Ως εγνώσθη, ενεκρίθη η διάθεσις υπό της ΑΤΕ εις τους κτηνοτρόφους, αγελαδοτρόφους και γεωγροκτηνοτρόφους του εκ του εξωτερικού εισαχθέντος υπό του Δημοσίου βαμβακοσπόρου.

ΕΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Εις την Ελβετικήν εφημερίδα «Βήμα της Γενεύης» εδημοσιεύθη, με την υπογραφήν του εν Ελλάδι απεσταλμένου της κ. Μπριντέλ, ωραιοτάτη περιγραφή διά την Ρόδον, υπό τον τίτλον: «Στη Ρόδο, ο μεσαίων κοιμάται μέσα στα λουλούδια».

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Χθες την πρωίαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Αποστολίδης και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης συνοδευόμενοι υπό του Βουλευτού κ. Χαρίτου εξήλθον εις περιοδείαν ανά τας κοινότητας της Ρόδου. Την 9ην πρωινήν επεσκέφθησαν την Κοινότητα Αφάντου, την 10ην την Κοινότητα Αρχαγγέλου, την 11ην την Κοινότητα Μαλώνας, την 12ην μεσημβρινήν την Κοινότητα Μασσάρων, την 12.30 την Κοινότητα Λίνδου, την 4ην απογευματινήν την Κοινότητα Πυλώνας, και την 4.30 την Κοινότητα Λάρδου. Εις όλας τας κοινότητας οι πρόεδροι αυτών μετά των κατοίκων επεφύλαξαν θερμήν υποδοχήν προς τον κ. Αντιπρόεδρον της Κυβερνήσεως, τον υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας και τον βουλευτήν κ. Χαρίτο.

43.000 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΗΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Διακυβερνητικής Επιτροπής Μεταναστεύσεως κατά την πενταετίαν (μέχρι 1-2-1957) πενταετίαν, μετηνάστευσαν εξ Ελλάδος, προς διαφόρους χώρας του Εξωτερικού (Αυστραλίαν, ΗΠΑ, Καναδάν, Βραζιλίαν κλπ.) 43.000 άτομα.

102.628 ΚΙΛΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΝΩΝ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Ως ανεκοινώθη, κατά το από 18ης μέχρι 23ης τρέχοντος χρονικόν διάστημα εξήχθησαν εκ Ρόδου εις την Παλαιάν Ελλάδα και εις το εξωτερικόν 102.628 κιλά διαφόρων οίνων Ροδιακής παραγωγής. Επίσης, κατά το αυτό χρονικό διάστημα, εξήχθησαν 22.000 κιλά εσπεριοειδή.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Προχθές την 4ην απογευματινήν εις το Γ’ Δημοτικόν Σχολείον της Β’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας εγένετο σεμνή τελετή επί τη Εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Κατ’ αρχήν ωμίλησεν ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου κ. Τσιράκος εξάρας την επέτειον της 25ης Μαρτίου εν συνεχεία δέ απηγγέλθησαν ποιήματα και σκετς μεταξύ των οποίων τα εξής: Προσκύνημα ηρώων, μετέσχον αι Μαρούλη Θεανώ, Κασφίκη Νίτσα και Μάτση Τούλλη, το Κλεφτόπουλο, Δελαπόρτα Καλλιόπη, Θεόδωρος Μαστρομιχάλης και Ποπόρου Θάλεια.
Η Κύπρος, Βαρέλης Σταύρος, Η Πατρίδα, Βασίλειος Τατάκης, τα σκετς, Μάνα σου λέγω δεν μπορώ, ο χορός του Ζαλόγγου και άλλα. Την όλην τελετήν έκλεισεν ο Εθνικός Ύμνος.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B