Απόλλων Πατρών - Κολοσσός: Παίζουν και οι δύο για το μέλλον τους

Απόλλων Πατρών - Κολοσσός: Παίζουν και οι δύο  για το μέλλον τους

Απόλλων Πατρών - Κολοσσός: Παίζουν και οι δύο για το μέλλον τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Με την πλάτη στον τοίχο υποδέχεται ο Απόλλων Π. Carna τον Κολοσσό H Hotels (17.00’) ο οποίος με νίκη στην Περιβόλα θα βλέπει πιο ευοίωνα το πλασάρισμα στην τετράδα.

Η σημερινή αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας, ανάμεσα στον Απόλλωνα Π. Carna και τον Κολοσσό H Hotels, ανήκει σε εκείνες που στο φινάλε τους διαχωρίζονται οι άνδρες από τα αγόρια. Πρόκειται για μία «μάχη» με πολύ υψηλά κίνητρα και με το ένστικτο της επιβίωσης να γίνεται ισχυρότερο όλων των «όπλων» που διαθέτουν οι δύο ομάδες.

Από τη μία πλευρά, οι γηπεδούχοι παλεύουν για τη σωτηρία τους, παρότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Ακόμη και αν κερδίσουν σήμερα, θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση μέσα στην έδρα της Κύμης για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Με τέσσερις αγωνιστικές να υπολείπονται για να τελειώσει η κανονική περίοδος, τα περιθώρια είναι λιγοστά. Το βάρος της φανέλας τους, όμως, είναι τέτοιο που τους αναγκάζει να τα παίξουν όλα για όλα μέχρι την ύστατη στιγμή.

Στην άλλη πλευρά, η ομάδα της Ρόδου έχει βαλθεί ν’ αποτελέσει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ολόκληρη την ιστορία της Α1 ότι τα λεφτά δεν είναι η πρωταρχική προϋπόθεση για να φτιάξεις ΟΜΑΔΑ. Εντός παρκέ, τα μπάτζετ δεν μετράνε και αν οι «θαλασσί» μπορέσουν να μπουν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος με τον τρίτο χαμηλότερο προϋπολογισμό μεταξύ των 14 ΚΑΕ, θα πρόκειται για άθλο, για υλικό να γραφτούν διαχρονικές ιστορίες για το πώς ο μπασκετικός Δαυίδ κατάφερε κι έστειλε γι’ άλλη μία φορά «αδιάβαστο» τον Γολιάθ.

Και οι δύο ομάδες παίζουν σήμερα για το μέλλον τους. Απλά το μέλλον της κάθε μίας έχει διαφορετική προοπτική…

Τα «μπαστούνια» του πρώτου γύρου
Το 71-59 με το οποίο επικράτησε ο Κολοσσός στον α’ γύρο δεν είχε έρθει τόσο εύκολα όσο πιθανώς να φαίνεται. Για όσους δεν θυμούνται τι είχε γίνει στο ματς του περασμένου Δεκεμβρίου, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το 38’ στο παρκέ του Βενετοκλείου διαδραματιζόταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι και χρειάστηκαν δύο απανωτές «βόμβες» του Σαλούστρου κι ένα καθοριστικό «στοπ» του Βασιλόπουλου στον Άντονι Χίκι για να «σφραγιστεί» η νίκη.

Συν τοις άλλοις, ο Κολοσσός αντιμετωπίζει σήμερα μία …άλλη ομάδα σε σχέση με εκείνη που κέρδισε στον α’ γύρο. Δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο ο Μέξας αλλά ο Σκουρτόπουλος ενώ έχουν αλλάξει σχεδόν όλοι οι ξένοι. Έχουν μείνει μόνο ο Χίκι, ο Καλινόσκι και ο Μπάβτσιτς αλλά ο δεύτερος δεν είχε παίξει στο Βενετόκλειο λόγω τραυματισμού.

Στο ρόστερ έχει ενταχθεί ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ ο οποίος στα έξι ματς με τη φανέλα του Απόλλωνα έχει σημειώσει πέντε φορές διψήφιο αριθμό πόντων και ο μέσος όρος του είναι 17π. Υπάρχει, ακόμη, ο οργανωτής Μάικλ Στόκτον και ο Καντάριαν Ρέινς κοντά στη ρακέτα.

Ο Απόλλωνας προέρχεται από ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στη Λευκάδα (75-70) στο οποίο, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσει το πολύτιμο ροζ φύλλο όταν είχε μόλις 8/17 βολές και αρνητικό ρεκόρ στα ριμπάουντ, μόλις 15 (έναντι 32 της Δόξας).

Όχι άλλες αυτοκτονικές τάσεις
Όσο εξαιρετικός και αν ήταν ο Κολοσσός στα πρώτα 28 λεπτά με τον Άρη, είναι γεγονός ότι παραλίγο να τα …μουσκέψει στο τέλος. Αν καταφέρει ν’ αποφύγει αυτού του είδους τα σκαμπανεβάσματα, έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει τη νίκη στην Περιβόλα.

Σε αυτό στάθηκε και ο Μιχάλης Λιάπης στο blog του: «Πήραμε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης κι έτσι παραμένουμε ψηλά στη βαθμολογία. Όμως, όπως και στο παιχνίδι με τη Λευκάδα, έτσι και σ’ αυτό, παραλίγο να… αυτοκτονήσουμε στο τέλος.

Αλλά, ευτυχώς όλα πήγαν καλά αφού πήραμε το θετικό αποτέλεσμα.
Αυτό, θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια, καθώς οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά, κυρίως στις ελεύθερες βολές…

Τώρα, έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Πάτρα με τον Απόλλωνα. Όσο μεγάλο κίνητρο έχουν εκείνοι για τη νίκη, που θα τους κρατήσει στο παιχνίδι της παραμονής, άλλο τόσο έχουμε κι εμείς, για να μείνουμε σε τροχιά τέταρτης θέσης.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο και να παραμείνουμε έτσι μέχρι το τέλος. Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, όπως στα ματς με Λευκάδα και Άρη και να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη».

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Πάτρας, Δημήτρης Βεργίνης, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις για την παραμονή: «Μπροστά μας έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια στα οποία χρειαζόμαστε όσες περισσότερες νίκες είναι δυνατόν.

Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και σίγουρα υπάρχει απογοήτευση και στις τάξεις των φιλάθλων μας αλλά δυστυχώς τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να παλέψουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε.

Παίζουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα και πραγματοποιεί φέτος πολύ καλή πορεία συνεπώς, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να παλέψουμε για το καλό του Απόλλωνα».

Το σημερινό παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής:
Περιβόλα (17.00’) Απόλλων Π. Carna – Κολοσσός H Hotels (Novasports 1)
Διαιτητές: Μάνος, Πουρσανίδης Κ., Παγώνης
Κομισάριος: Θεοδοσόπουλος

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο