«Τα παιδία παίζει» ...και κινδυνεύει

«Τα παιδία παίζει» ...και κινδυνεύει

«Τα παιδία παίζει» ...και κινδυνεύει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Της Πίτσας Χατζή

Εδώ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά ... οι φωτογραφίες γράφουν από μόνες τους!

Για οικονομία του χώρου της σελίδας και τη σοβαρότητα που καταγράφουν οι εικόνες, θα αρκεστούμε μόνο στο φωτογραφικό υλικό και τον ορισμό του σημείου.
Περιοχή: ΙΑΛΥΣΟΣ
Χώρος: Δημοτική Παιδική χαρά

Ένας από τους μεγαλύτερους εναπομείναντες δημόσιους παιδότοπους του νησιού, ανάμεσα σε μεγάλα ξενοδοχεία, με θέα τη θάλασσα σε................ ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα και εγκατάλειψη!

Εκατοντάδες παιδάκια σε καθημερινή βάση ...παίζουν και τρέχουν ανάμεσα σε ...σκουριασμένα καρφιά που προεξέχουν απειλητικά από τα διαλυμένα παγκάκια, ανεβοκατεβαίνουν τσουλήθρες με αποσαθρωμένα ξύλα και εξαφανισμένα σκαλοπάτια, κομμένα σχοινιά που χρησιμοποιούνται ως σκαλάκια για να ανεβαίνουν τα παιδιά στις τσουλήθρες, φανοστάτες με σπασμένες λάμπες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, ένας ηλεκτρικός πίνακας που τροφοδοτεί το πάρκο με ηλεκτρικό ρεύμα εκτεθειμένος με ορθάνοιχτο το σκουριασμένο πορτάκι του σε πιθανή ...κοινή από τα ανυποψίαστα παιδιά χρήση με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, ορθάνοιχτα 2-3 σημεία του περιμετρικού φράκτη με πρόσβαση απευθείας στη θάλασσα για μικρότερα παιδιά που τυχόν ξεφύγουν απο την επίβλεψη των γονιών τους.

Κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες, χωρίς συντήρηση, χωρίς βάψιμο, χωρίς κανόνες ασφαλείας για όλα τα παιδιά που ακροβατούν καθημερινά μεταξύ του ανέμελου παιχνιδιού τους και της πιθανότητας να υποστούν ένα σοβαρό ατύχημα και να καταλήξουν στο νοσοκομείο είτε για αντιτετανικό ορό από τα σκουριασμένα καρφιά, είτε από κάποιο σαθρό σανίδι που θα σπάσει ξαφνικά και θα βρεθούν στο κενό!


Επίλογος:
Εφόσον ο Δήμος όπως φαίνεται δεν διαθέτει κονδύλια ίσως και προσωπικό, για την επισκευή και την συντήρηση του παιδότοπου του, πριν βρει το μπελά του, ας κάνει τουλάχιστον άμεσα μια έκκληση σε... εθελοντές της τοπικής κοινωνίας να αναλάβουν να την .....συνεφέρουν προσφέροντας τα υλικά και βάζοντας προσωπική εργασία! Ούτε πρώτη φορά θα συμβεί ,ούτε ντροπή για να αποφύγουμε τα χειρότερα ...
Γιατί με αυτές τις εικόνες ...το σίγουρο είναι ότι: Τα "παιδία .......δεν παίζει "...τουλάχιστον με ασφάλεια, όπως επιβάλλεται!

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους