Στις αρχές Απριλίου η δίκη για το δάνειο της Ρόδων Α.Ε.

Στις αρχές Απριλίου η δίκη για το δάνειο της Ρόδων Α.Ε.

Στις αρχές Απριλίου η δίκη για το δάνειο της Ρόδων Α.Ε.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Στις αρχές του επόμενου μήνα έχει προσδιοριστεί να γίνει η δίκη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, της κας. Ρένας Μαντικού για την υπόθεση της διαχείρισης και των ενεργειών που έγιναν για τη λήψη δανείου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την ΡΟΔΩΝ Α.Ε.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, σύμφωνα με το οποίο η κα. Μαντικού κατηγορείται για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα:

για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος Ανώνυμης Εταιρείας στο κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει και Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δηλαδή ο Δήμος Ροδίων ο οποίος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο ανώτερο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Επίσης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη με όφελος ή ζημία άνω των 150.000 ευρώ (για τους ίδιους λόγους όπως παραπάνω) καθώς και απιστία από την οποία η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Μαντικού κατηγορείται ότι ως πρόεδρος στην ΡΟΔΩΝ Α.Ε. σε χρονική περίοδο πριν τον Νοέμβριο του 2008 κατήρτισε πλαστό πρακτικό συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του δήμου στο οποίο φαίνονταν ότι τέσσερα μέλη του, είχαν αποφασίσει ομόφωνα μαζί με την ίδια, για τη λήψη τραπεζικού δανείου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ωστόσο στην πραγματικότητα βάση των όσων περιλαμβάνονται στην δικογραφία, οι κ.κ. Σ. Παρασκευάς, Α. Στάμος, Ν. Βρούχος και Π. Σακελλαρίου ουδέποτε παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση όπου λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για αυτό το θέμα, αντίθετα ο κ. Σακελλαρίου συμμετείχε σε συνεδρίαση κατά την οποία το ίδιο θέμα τέθηκε προς συζήτηση και καταψηφίστηκε.

Επίσης τα στοιχεία αναφέρουν πως και οι υπογραφές των μελών αυτών στο συγκεκριμένο πρακτικό δεν έχουν τεθεί από τους ιδίους στις 18 Σεπτεμβρίου 2008 αλλά αποτελούν φωτοαντίγραφο τμήματος ενός γνήσιου πρακτικού από άλλη συνεδρίαση το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε η κ. Μαντικού για να λάβει την θετική απόφαση για τη λήψη της πίστωσης και να εγκριθεί το δάνειο.

Όπως είναι γνωστό, για την υπόθεση είχε διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον τότε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, μετά την ανακοίνωση των έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επί θητείας Ρένας Μαντικού τον Φεβρουάριο του 2010, στην οποία κατήγγειλαν πλαστογράφηση αποφάσεων, παράνομες συμβάσεις κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου τον Οκτώβριο του 2010 είχε προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για τρία ποινικά αδικήματα για τα οποία και τελικώς παραπέμφθηκε η κ. Μαντικού.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι διώξεις ήταν κατά παντός υπευθύνου και προσωποποιήθηκαν από την ανακρίτρια η οποία και συνέχισε τη δικαστική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον της για την υπόθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων η κ. Ρένα Μαντικού, τα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Σίμος Παρασκευάς, Αθ. Στάμος, Νικ. Βρούχος, Π. Σακελλαρίου, Ι. Παπαντωνίου και Γ. Τάχερ, οι οποίοι και υπέγραψαν και τη καταγγελία, ο τότε πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. ο δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο επιχειρηματίας και κάθε άλλο πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Στην ίδια δικογραφία έχει συμπεριληφθεί μετά από αίτημα της κα. Ρένας Μαντικού η μήνυση που είχε καταθέσει για την ίδια υπόθεση κατά των τότε μελών του δ.σ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος και την εισήγαγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, τα μέλη του οποίου και αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη της κ. Μαντικού.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών