Πλήρες τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στα ελληνικά νησιά με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Κωτιάδη

Πλήρες τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στα ελληνικά νησιά με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Κωτιάδη

Πλήρες τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στα ελληνικά νησιά με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Κωτιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 130 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 30 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1787

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ ΠΛΗΡΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΝ ΔΙΚΤΥΟΝ
ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Κατά πληροφορίας εκ Πειραιώς, χθες την πρωΐαν συνεκροτήθη εις το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας σύσκεψις υπό την προεδρίαν του Υπουργού κ. Κωτιάδη, εις την οποίαν μετέσχον εκπρόσωποι του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος και εξητάσθη το θέμα της δημιουργίας πλήρους τηλεπικοινωνιακού δικτύου κατά την προσεχή θερινήν περίοδον, προς εξυπηρέτησιν όλων των λιμένων των Ελληνικών νήσων. Το δίκτυον τούτο θα λειτουργή καθ’ όλον το εικοσιτετράωρον, δι’ αυτού δε θα εξασφαλισθή η ενημέρωσις του κοινού και ο ακριβής καθορισμός των κενών θέσεων εις τα ατμοπλοϊκά σκάφη.

ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΑΙ ΕΙΣ ΔΩΔ/ΣΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΙΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ
Δι’ επειγούσης εγκυκλίου εκοινοποιήθη απόφασις του κ. Νομάρχου, δια της οποίας ανατίθεται εις την Διεύθυνσιν Γεωργίας η διενέργεια της καταπολεμήσεως των ακρίδων καθ’ άπασαν την Δωδεκάνησον, εις περίπτωσιν καθ’ ην αύται ήθελον εμφανισθή.
Εις άπαντας τους Δήμους και τας Κοινότητας του Νομού, πλην του Δήμου Ροδίων, συνιστώνται τοπικαί επιτροπαί εκ του Δημάρχου ή Κοινοτάρχου, του προϊσταμένου της αστυνομικής αρχής και του αρχαιοτέρου διδασκάλου, δια την αντιμετώπισιν των ακρίδων, εάν ούται ήθελαν εμφανισθή.

Η καταπολέμησις θα γίνη δια προσωπικής εργασίας όλων των κατοίκων άνω των 16 ετών, πλην των γυναικών, των Δημοσίων υπαλλήλων, των κληρικών, των στρατευμένων, των υπερηλίκων άνω των 60 ετών και των ανικάνων δια πάσαν εργασίαν.

ΤΗΝ 15ην ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΡΓΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ως ανεκοινώθη, μέχρι της πρωΐας χθες διενεμήθησαν προς δικαιούχους ενδιαφερομένους δια την απόκτησιν Εργατικής Κατοικίας, 700 δελτία, τα οποία αφού συμπληρωθούν, θα υποβληθούν εκ νέου προς την Επιθεώρησιν Εργασίας, προκειμένου να αποσταλούν εν συνεχεία εις τον Αυτόνομον Οργανισμόν Εργατικής Κατοικίας. Τα εν λόγω δελτία δέον όπως συμπληρωθούν και κατατεθούν το αργότερον μέχρι της 15ης Απριλίου.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ιεράς Μητροπόλεως, περατωθείσης της διανομής ρουχισμού και υποδημάτων εις τα άπορα παιδιά της συνοικίας Αγίου Ιωάννου, την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσουν διανομαί δεμάτων και εις τα άπορα παιδιά της συνοικίας Αγίου Νικολάου. Τα εν λόγω δέματα, προσεφέρθησαν υπό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μερίμνη δε της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, θα διανεμηθούν εις τα άπορα παιδιά όλων των συνοικιών της πόλεως.

ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΠΟΣΑ ΔΙΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Σήμερον το εσπέρας θα συνέλθη εις συνεδρίασιν υπό την προεδρίαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος, η Τοπική Επιτροπή Προικοδοτήσεως Απόρων Κορασίδων, προς συζήτησιν θεμάτων της αρμοδιότητός της. Κατά σχετικάς πληροφορίας, το έργον της Επιτροπής έχει κατανοηθή πλήρως, καθημερινώς δε κατατίθενται δια λογαριασμόν αυτής διάφορα ποσά υπό ευπορούντων Δωδεκανησίων. Υπολογίζεται ότι κατά την καθορισθείσαν χρονολογίαν, καθ’ ην θα διανεμηθούν τα βιβλιάρια προικοδοτήσεως εις απόρους κορασίδας, θα καταστή δυνατή η προικοδότησις 200 περίπου κορασίδων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΧΘΕΣ
ΕΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Υπό της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου διετάχθη και ανεχώρησεν χθες εκ Ρόδου, ο προ ημερών αφιχθείς Κινέζος έμπορος όστις επροκειτο να εξασκήση το επάγγελμά του, συναλασσόμενος με αμερικανούς ναύτας, εις βάρος των εντοπίων καταστηματαρχών. Κατά την Διοίκησιν χωροφυλακής Ρόδου, ούτος εστερείτο των νομίμων εγγράφων.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»