Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Κουμνάκη για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ

Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Κουμνάκη για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ

Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Κουμνάκη για το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Ζητά άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και θεσμών

Με ανοιχτή του επιστολή στους συναδέλφους του μηχανικούς, ο κος Νίκος Κουμνάκης, ενόψει της σημερινής κινητοποίησης για την αποτροπή δημιουργίας υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων θεσμοθετημένων αρχών αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι.
Η Ελλάδα θεωρείται ευνομούμενο κράτος. Και βασική ιδιότητα που έχει ένα τέτοιο κράτος, είναι η δικαιοσύνη και η ισονομία. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά η εφαρμογή των νόμων και με τον ίδιο τρόπο για όλους.

Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια στην πλάτη μου συνεχούς πάρε-δώσε με την πολεοδομία, είχα ξεκάθαρες πεποιθήσεις για τα παρακάτω:

Αν κάποτε μου είχε κατασχεθεί από την εισαγγελία μια οικοδομική άδεια, θα μου ήταν αδιανόητο να προχωρήσω στην αναθεώρησή της με το ανά χείρας μου αντίγραφο της αδείας για τον ιδιοκτήτη. Θα μου ζητείτο η παύση της κατάσχεσης σαν προϋπόθεση για οποιαδήποτε ενέργεια επί της αδείας.

Μου είναι ξεκάθαρο, ότι αν μετά από κάποια καταγγελία η πολεοδομία μου εύρισκε δόμηση στο οικόπεδο την οποία δεν είχα απεικονίσει στο διάγραμμα κάλυψης, πολύ δε περισσότερο αν η συγκεκριμένη δόμηση ήταν αυθαίρετη, εκτός από τις όποιες διοικητικές κυρώσεις (διακοπή οικοδομικών εργασιών, πειθαρχικές κυρώσεις κλπ), πριν ξανά τεθεί η άδεια σε ισχύ, θα έπρεπε να είχα θεραπεύσει όλες αυτές τις παθήσεις από τις οποίες έπασχε η άδεια.

Μου είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι η απόφαση μιας επιτροπής κρίσης για τον τρόπο δόμησης σε ένα οικόπεδο, δεν μπορεί να συνεχίζει να ισχύει όταν η ίδια υπηρεσία δόμησης αντιλαμβάνεται ότι άλλα πράγματα υπάρχουν στο οικόπεδο και άλλα έχουν απεικονιστεί. Διότι προφανώς για να έχει η κάθε επιτροπή κρίσης μια ορθή και νόμιμη άποψη, πρέπει να της έχουν παρουσιαστεί σωστά και εμπεριστατωμένα τα δεδομένα.

Έτσι πίστευα αγαπητοί συνάδελφοι αλλά διαψεύστηκα. Απ’ ότι φαίνεται αν είσαι οικονομικά ισχυρός, μπορείς να βρεις «πρόθυμους Εφιάλτες», να τους τάξεις ξεδιάντροπα «ανταποδοτικά οφέλη» και να ξεπεράσεις αυτές τις «λεπτομέρειες».

Και λέω απ’ ότι φαίνεται, απαντώντας στο ερώτημα: γιατί να ξοδευτείς τάζοντας «ανταποδοτικά οφέλη», όταν δεν έχεις πρόβλημα;
Όταν συμβαίνουν αυτά εγώ περιμένω. Γιατί συνεχίζω να πιστεύω ότι έχουμε ευνομούμενη πολιτεία με θεσμούς, όπου δεν επιτρέπουν στον οποιοδήποτε όσο ισχυρός και να είναι να μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά φροντίζουν πάντα να εφαρμόζεται ο νόμος. Με τον ίδιο τρόπο για όλους…»

Νίκος Κουμνάκης
Αρχιτέκτων και Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου