Καλοστημένη απάτη σε βάρος Ροδιτών μέσω τηλεφώνου!

Καλοστημένη απάτη  σε βάρος Ροδιτών μέσω τηλεφώνου!

Καλοστημένη απάτη σε βάρος Ροδιτών μέσω τηλεφώνου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4857 ΦΟΡΕΣ

Χρεώνουν ποσά για τηλεφωνήματα που δεν έγιναν

Καλοστημένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται ότι έστησαν επιτήδειοι μέσω των σταθερών τηλεφώνων τους, με αποτέλεσμα να τους χρεώνουν ποσά για τηλεφωνήματα που δεν έκαναν ποτέ!

Η κομπίνα ήρθε στο φώς όταν ιδιοκτήτρια τηλεφώνου πήρε στα χέρια της τον τελευταίο λογαριασμό του ΟΤΕ και διαπίστωσε ότι ήταν… παραφουσκωμένος. Με μεγάλη της έκπληξη είδε στην ανάλυση των χρεώσεων ότι ο αριθμός της είχε… κάνει πολλές κλήσεις σε σταθερό τηλέφωνο, το οποίο δε γνώριζε και μάλιστα είχε χρεωθεί γι’ αυτές.

Αυτό ξεκίνησε από το Δεκέμβριο και συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα, ανεβάζοντας τη χρέωση του λογαριασμού στα ύψη. Όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκε στον ΟΤΕ της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ότι το νούμερο στο οποίο γίνονταν οι κλήσεις δεν ανήκει σε συγκεκριμένο συνδρομητή και μάλιστα δεν υπάρχουν στοιχεία για τον κάτοχό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός του τηλεφώνου που ξεκινά από 211 είναι δεκαψήφιος και αν κάποιος τον καλέσει από κινητό παραπέμπει σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, χωρίς όμως περισσότερα στοιχεία ενώ δεν απαντά κανείς στην κλήση η οποία μετά από λίγο διακόπτεται, γεγονός που δείχνει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Η ιδιοκτήτρια του τηλεφώνου τονίζει πως πρόκειται για απάτη, καθώς το τηλέφωνό της βρίσκεται σε κατάστημα το οποίο φυσικά το βράδυ κλείνει. Τότε είναι που γίνονται και οι κλήσεις στο περίεργο νούμερο, προφανώς με τη χρήση της τεχνολογίας και την παρέμβαση επιτήδειων.

Μάλιστα σχεδόν πάντα οι κλήσεις φαίνεται ότι γίνονται ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 5 το πρωί ξεκινώντας στις 5 και 8 πρώτα λεπτά και επαναλαμβάνονται στις 5 και 9 πρώτα λεπτά, ενώ συνήθως διαρκούν από 7 έως 14 δευτερόλεπτα. Πρόκειται φυσικά για κομπίνα καθώς εκείνη την ώρα το κατάστημα είναι κλειστό.

Μάλιστα στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι οι κλήσεις αυτές έγιναν μέρες και ώρες που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να είναι ανοιχτό, όπως για παράδειγμα ανήμερα Χριστούγεννα, αλλά και την επόμενη μέρα που ήταν αργία.

Φαίνεται δηλαδή ότι η ιδιοκτήτρια σηκώθηκε και τις δύο μέρες, στις 5 και κάτι το πρωί και άρχισε να καλεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο νούμερο μιλώντας μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα, κάτι που συνέχισε να κάνει και την ίδια μέρα! Από τα παραπάνω είναι πεπεισμένη ότι επιτήδειοι έχουν βάλει στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες, και ότι εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο και με άλλους συνδρομητές και γι’ αυτό το λόγο η ίδια κατέθεσε αίτημα στον ΟΤΕ να μη χρεωθεί τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτές τις κλήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του