Το Κολλέγιο Ρόδου και το Irene Palace, καθάρισαν την παραλία Κολυμπίων

Το Κολλέγιο Ρόδου και το Irene Palace, καθάρισαν την παραλία Κολυμπίων

Το Κολλέγιο Ρόδου και το Irene Palace, καθάρισαν την παραλία Κολυμπίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Στην Μεγάλη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας «Let’s Do It Greece!» το Κολλέγιο Ρόδου και το ξενοδοχείο Irene Palace, υλοποίησαν καθαρισμό στην παραλία Κολυμπίων και τις όχθες του ποταμού Λουτάνη, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.

Με στόχο να γίνει η Ελλάδα ομορφότερη και κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις» το Irene Palace και οι δύο τελευταίες τάξεις του Κολλεγίου Ρόδου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν τον καθαρισμό από κάθε τι που δεν το έχει δημιουργήσει η φύση, στην ανωτέρω παραλία.

Τα μηνύματά τους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, αποτύπωσαν με πολύ όμορφα ζωγραφικά σχέδια οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης σε πινακίδες τις οποίες παρέδωσαν στο ξενοδοχείο για να τοποθετηθούν στον κήπο και να κατευθύνουν τους επισκέπτες σε συμπεριφορές που προστατεύουν το περιβάλλον.

Η εθελοντική δράση, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. ξεκίνησε στις 10.00, με συνοδεία του δασκάλου κου Σπύρου Σπύρου, του οδηγού λεωφορείου κου Παναγιώτη Δημητριάδη ο οποίος έδειξε τεχνικές για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματική συλλογή των απορριμμάτων από την παραλία και εκπρόσωπο του ξενοδοχείου.

Η εθελοντική ομάδα που κάλυψε ένα από τα 1.200 σημεία τα οποία δηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, ευαισθητοποιημένη, με καλή πληροφόρηση και ενδιαφέρον για τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο, ενημέρωσε τους μαθητές για την καθαρότητα που έχει διαπιστωθεί από υποθαλάσσιους ελέγχους καθώς και για την αιφνιδιαστική και χαρούμενη επιλογή της παραλίας, το καλοκαίρι 2016, από χελώνα caretta caretta η οποία καλώς εμπιστεύθηκε τα αυγά της και μετέπειτα τα νεογέννητα χελωνάκια στο ξενοδοχείο (βρήκαν την κατεύθυνση προς τη θάλασσα).

Μικρές προσπάθειες που όταν ενώνονται με χιλιάδες άλλες σε όλη τη χώρα, αλλάζουν το περιβάλλον μας, το κάνουν πιο όμορφο και δίνουν ποιότητα στη ζωή μας.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)