Ρόδος: Παρίστανε τον Αστυνομικό και «τσέπωσε» 58.000 ευρώ

Ρόδος: Παρίστανε τον Αστυνομικό και «τσέπωσε» 58.000 ευρώ

Ρόδος: Παρίστανε τον Αστυνομικό και «τσέπωσε» 58.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3536 ΦΟΡΕΣ

Εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες τα τελευταία 5 χρόνια

Χειροπέδες σε 44χρονο Ροδίτη, που παρίστανε τον Αστυνομικό και είχε καταφέρει να αποσπάσει 58.000 ευρώ με διάφορες απάτες, κατάφεραν να περάσουν χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι μετά από συντονισμένες έρευνες τον εντόπισαν σε προκαθορισμένο ραντεβού με υποψήφιο θύμα.

Ο συγκεκριμένος μοίραζε υποσχέσεις ό,τι θα τους τακτοποιούσε φορολογικές και άλλες υποθέσεις με το αζημίωτο.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του, παρουσία Εισαγγελέα, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο "απάτης", έχοντας στη διάθεσή του από ειδικά έγγραφα-εξουσιοδοτήσεις έως και μεταλλικό σήμα της Αστυνομίας.

Ο εν λόγω δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές Αρχές πριν από 14 χρόνια, όταν και πάλι είχε διαπράξει διάφορες απάτες στο νησί της Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθη χθες (07.04.2017) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 06.04.2017 και αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, ο κατηγορούμενος συστήνονταν συστηματικά σε πολίτες ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και προφασιζόμενος ότι με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του μπορεί να μεσολαβήσει για τη ρύθμιση φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων - αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, κ.α.

Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb) στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων
Μεταλλικό σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το προκαταρκτικό υλικό που συγκεντρώθηκε εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο από το 2012 έως σήμερα και υπολογίζεται ότι ο δράστης απέσπασε συνολικά πάνω από 58.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του σε βάρος τυχόν άλλων ανυποψίαστων πολίτων.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο