Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει μελετητικά και οικονομικά την δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείου της Ρόδου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει μελετητικά και οικονομικά την δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείου της Ρόδου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει μελετητικά και οικονομικά την δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή» δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, έλαβαν μέρος η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Κρητικού, η Γραμματέας κα Ρένα Καραγιάννη, η Ταμίας κα Σεβαστή Αντώνογλου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου κ. Μερκούρης Αρφαράς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας παρών ήταν και ο Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, συνεχάρησαν τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, η οποία έρχεται να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται σε τοπικό επίπεδο, για να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας τις ευθύνες του και να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα στην οποία βρίσκεται η δημιουργία του Ογκολογικού Τμήματος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης πληροφόρησε τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αυτή την περίοδο στηρίζει το έργο διοικητικά, μελετητικά και οικονομικά.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ εργάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση των μελετών του Ογκολογικού, μέρος των οποίων εκπονήθηκε σε συνεργασία της ΔΤΕ με εθελοντές μελετητές, καθώς και σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες μελετητές, τη δαπάνη των οποίων κάλυψε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής. Εκκρεμεί η έγκριση από τον Δημόκριτο της μελέτης «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Ακτινοπροστασίας – Ιατρικής Φυσικής για την υλοποίηση του έργου της ανάπτυξης Τμήματος Ακτινοθεραπείας στη Ρόδο» καθώς και η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι στον κοινό στόχο, που είναι να αποκτήσει η περιοχή την υποδομή που θα δώσει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτές τις ιατρικές υπηρεσίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός, με σχέδιο και χρηματοδότηση, υλοποιώντας για μια ακόμη φορά πρωτοβουλίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί, η Περιφέρεια προχωρά σταθερά, βήμα – βήμα, όλα τα στάδια, προκειμένου να φέρει το εν λόγω έργο στο επίπεδο από όπου θα πρέπει πλέον να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας.

Συμφωνήθηκε επίσης η συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών με την Περιφέρεια, για τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου