Σημαντικό σεμινάριο για τις εξαγωγές στο εξωτερικό από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Σημαντικό σεμινάριο για τις εξαγωγές στο εξωτερικό από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Σημαντικό σεμινάριο για τις εξαγωγές στο εξωτερικό από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Άκρως ενδιαφέρον και ιδιαίτερα στοχευμένο ήταν το σεμινάριο με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίες» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον οργανισμό Enterprise Greece1.

Η κλιμακωτή ανάπτυξη της θεματολογίας σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη κατάρτιση και τη μεταδοτικότητα του εισηγητή κ. Γεώργιου Παπαστεργιόπουλου, Διευθυντή Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Το γεγονός αυτό δημιούργησε τη βάση καθώς και προοπτικές για σωστά μελετημένη εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν όλες τις επιμέρους πτυχές που διαμορφώνουν εξαγώγιμα προϊόντα και συνθέτουν τις εξαγωγικές διαδικασίες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.


Επίσης, δόθηκαν διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και οι εν δυνάμει εξαγωγείς στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν αγορές του εξωτερικού.
Καθοριστική σε αυτό υπήρξε η συμβολή εκπροσώπων του Τελωνείου Ρόδου και ιδιαίτερα του Διευθυντή κ. Βασίλη Κούρτη και του Τμηματάρχη κ. Κώστα Λαουδίκου.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, πιστό στην αποστολή του συνεχίζει τη συνεπή και υπεύθυνη παρουσία του και προγραμματίζει νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καίρια αντικείμενα στοχεύοντας στην αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Νομού και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Το ίδιο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κω και την Κάλυμνο σε ημερομηνίες για τις οποίες θα υπάρξει νέα ενημέρωση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.ΕΤ.Α.Π. στα τηλέφωνα 2241044280, 2241044288.
1. Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας (υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009