Το Κολλέγιο Ρόδου προωθεί τη Ρόδο στον Διεθνή Ακαδημαϊκό ΒΕΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Διεθνής Διαγωνισμός  BRITISH ENGLISH OLYMPICS (BEO),ο οποίος διεξάγεται από το Oxford International Education Group τα τελευταία επτά χρόνια,  είναι μία ακαδημαϊκή Ολυμπιάδα σχεδιασμένη για παιδιά 12-16 ετών με σκοπό να εξερευνήσει διάφορα σύγχρονα θέματα φυσικά στην Αγγλική  γλώσσα.

Ο διαγωνισμός διαρκεί  2 εβδομάδες σε κορυφαία οικοτροφεία στο Ην. Βασίλειο, όπως είναι τα Ardingly College, Christs Hospital School, Royal Holloway, Bradfield College και St Mary’s School.

Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος 150 ομάδες από όλο τον κόσμο, όπως από Βραζιλία, Χιλή, Ιταλία, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Ισημερινός, Τουρκία, Ισπανία, Περού, Κίνα, Παναμάς, Ρωσία, Βενεζουέλα, Μεξικό, Ονδούρας, Μογγολία και Πορτογαλία και αντιπροσωπεύουν τα σχολεία, τις πόλεις και τις χώρες τους σε αυτόν το εξαιρετικά απαιτητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ακαδημαϊκό διαγωνισμό συνδυάζοντας το  με την εμπειρία της βρετανικής κουλτούρας.

Στον φετινό διαγωνισμό υπήρξε μια πρωτοπορία εκ μέρους των διοργανωτών, το λεγόμενο “INTERNATIONAL NIGHT”. Την πρώτη νύχτα άφιξης όλων των παιδιών από όλες τις χώρες παγκοσμίως, η κάθε χώρα  έπρεπε να παρουσιάσει τον τόπο της και να τον διαφημίσει.

Έτσι τα παιδιά μας με απόλυτη επιτυχία έκλεψαν εξ’ αρχής την παράσταση, προσφέροντας διαφημιστικά φυλλάδια της Ρόδου μας, τουριστικούς οδηγούς, σελιδοδείκτες, τοπικά προϊόντα όπως μελεκούνια, φέτα, ελιές, λάδι, μέλι συνοδευόμενα από παξιμάδια, καθώς και φλασάκια usb με διαφημιστικό υλικό της Ρόδου, διαφημιστικά μολύβια και στυλό. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς την πολύτιμη χορηγία και βοήθεια τοπικών φορέων και οργανισμών.

Έτσι, πιο συγκεκριμένα,  το Αγγλικό τμήμα του Κολλεγίου Ρόδου καθώς και η Διεύθυνση θέλουν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους:

• Παπαβασιλείου Μαριέττα, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
• Χατζηλαζάρου Λ. Μαρίζα, Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων
• Όλους τους ανθρώπους στην Διεύθυνση Τουρισμού για την άμεση βοήθειά τους καθώς και την
• Τον Κύριο Επιτροπάκη Περίανδρο, εκ μέρους της Αεροπορίας Αιγαίου (Aegean Airlines) για την δωρεάν μεταφορά όλου του προαναφερόμενου υλικού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Συμμετέχοντες:
1. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
2. ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
3. ΧΑΡΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
4. ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΑ
5. ΖΑΡΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
6. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
7. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
8. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
9. ΜΠΟΝΗ ΕΒΕΛΙΝΑ
10. ΠΟΣΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ