Επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει το Ογκολογικό τμήμα

Επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει το Ογκολογικό τμήμα

Επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει το Ογκολογικό τμήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους η προσπάθεια τονίζει ο τέως νομίατρος Π. Διακογεωργίου

Επιβεβλημένη ανάγκη θεωρεί την δημιουργία Ογκολογικού τμήματος-Χημειοθεραπείας και Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο τέως νομίατρος Δωδεκανήσου κ. Παντελής Διακογεωργίου.

Σε επιστολή του, για το ιδιαιτέρως αυτό σοβαρό ζήτημα ο κ. Διακογεωργίου αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ότι ο σύλλογος στήριξης καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές, προκειμένου να στηριχθεί η κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία αυτόνομου ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κρίνεται απαραίτητο να ληφθεί το ζήτημα σοβαρά υπόψη.

Ως γιατρός, που υπηρέτησα περισσότερα από 40 χρόνια συναπτά έτη σε μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου γνώμη για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, που αφορά την τοπική κοινωνία.

Στον τομέα της Ιατρικής περίθαλψης, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Ρόδου έχουν γίνει σημαντικά βήματα χάρις στις υποδομές που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τις υποστηρίζουν.
Παρόλα αυτά, χρήζει άμεσης ανάγκης η κάλυψη μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επισης, να λάβουμε υπόψη όλους τους συμπατριώτες μας, που έχουν βιώσει τον πόνο, την ταλαιπωρία και την οικονομική αφαίμαξη όταν αναγκάζονται να μεταβαίνουν τακτικά στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και εν συνεχεία σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Επιπλέον, να μην παραλείπουμε και τα μέλη των οικογενειών τους και τα φιλικά τους πρόσωπα που υποβάλλονται κυρίως σε ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία, ακολουθώντας τους ασθενείς στην Αθήνα.

Θεωρώ για αυτούς τους παραπάνω λόγους, επιβεβλημένη την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Ογκολογικού Τμήματος -Χημειοθεραπείας και Ακτινοθεραπείας και απευθύνομαι στην τοπική ηγεσία και τους φορείς, ώστε να αναδείξουν την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων για το καλό του τόπου μας.

Τελειώνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο 5ο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στο νησί της Ρόδου, στο οποίο έλαβαν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες, που σχολίασαν την αναγκαία δημιουργία μίας τέτοιας μονάδας και εύχομαι στο επόμενο Συμπόσιο να είναι ένα από τα κύρια θέματα η δημιουργία του στη Ρόδο.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω, διότι το τελευταίο τρίμηνο διέμεινα στην Αθήνα και βίωσα παρόμοιες καταστάσεις, τόσο προσωπικά, όσο και για πολλούς συμπατριώτες μας και δεν γράφω το άρθρο μόνο ως γιατρός, αλλά και ως πολίτης της κοινωνίας της Ρόδου.

Δρ. Παντελής Ε.
Διακογεωργίου
Γιατρός Κοινωνικής
Ιατρικής-Δημόσιας Υγείας
Τ. Νομίατρος
Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου