Όταν η κοινή λογική βρίσκεται μονίμως σε διακοπές

Πόσο πιο δυνατά να « φωνάξει»  πια η τοπική μας κοινωνία, οι εκπρόσωποί μας, οι γιατροί μας και οι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν ή δοκιμάζονται σκληρά μαζί με τις οικογένειές τους για να πειστούν αυτοί που πρέπει εκεί στα υπουργεία, ότι η ΡΟΔΟΣ έχει άμεση ανάγκη από την δημιουργία ογκολογικού τμήματος;

Τι πρέπει να γίνει ακόμα για να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι ακόμα και στο ίδιο το κράτος κοστίζει πολλαπλάσια ποσά να μετακινούνται οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους;

Δεν είναι ρητορικά πλέον τα ερωτήματα. Ειδικά στη σημερινή εποχή, αποτελούν κυρίαρχο γεγονός για χιλιάδες Δωδεκανήσιους που υποχρεώνονται σε αυτή τη βάσανο κάθε τρεις και λίγο.
Βέβαια, άλλοι θεωρούν σπουδαιότερο να «κοκορομαχούν» στο κοινοβούλιο και στα facebok, αντί να σηκώσουν μανίκια και να απαιτήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία αυτού του τμήματος.

Ψιλά γράμματα..!  Τόσο ψιλά που δυστυχώς αναρωτιόμαστε όλοι, που εκφράζουμε αυτού του είδους τις ανησυχίες, αν αξίζει να επισημαίνουμε τέτοιου είδους ζητήματα μιας και αυτοί που έχουν στα χέρια τους την δύναμη για να πάρουν τις αποφάσεις, βρίσκονται σε βαθειά νιρβάνα..!     

Μιχ. Μ.