Kαι μετά το Πάσχα… Αποτοξίνωση!

Kαι μετά το Πάσχα… Αποτοξίνωση!

Kαι μετά το Πάσχα… Αποτοξίνωση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Το Πάσχα πέρασε, φάγαμε, ήπιαμε, καλοπεράσαμε. Πολύ κρέας, κοντοσούβλι, γαρδούμπες, κοκορέτσι, και ας μην ξεχνάμε τα Πασχαλινά αυγά, κουλουράκια και τσουρέκια. Η ζυγαριά ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες και τα αγγεία διαμαρτύρονται να καθαρίσουν από το λίπος και τη χοληστερίνη!

Σαν να μην φτάνει αυτό, η άνοiξη έχει φτάσει και το καλοκάιρι πλησιάζει, με αποτέλεσμα να ξεκινάει και η αγωνία της παραλίας. Οι πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό μετά από τα τόσο απολαυστικά και πλούσια γεύματα είναι «Δίαιτα» και «Αποτοξίνωση»!

Μετά το Πάσχα είναι σημαντικό να «αποτοξινωθούμε» από τα λιπαρά, και πιο συγκεκριμένα τα κεκορεσμένα λίπη που καταναλώσαμε, αλλά χωρίς υπερβολές. Αν και υπάρχουν πολλές ερμηνείες γύρω από την «αποτοξίνωση» είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως απλά σημαίνει να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας. Χρειαζόμαστε λοιπόν πολλά λαχανικά, φρούτα και όσπρια, λίγο ψάρι και όσο γίνεται λιγότερο κρέας, τουλάχιστον για 3 ημέρες. Μια δεύτερη νηστεία με λίγα λόγια.

Η προσπάθεια να μείνουμε μόνο με χυμούς ή μόνο με μήλα ή μπανάνες όλη τη ημέρα είναι υπερβολική και πολλές φορές καταλήγει σε παταγώδη αποτυχία, αφού τις επόμενες ημέρες κορυφώνεται η πείνα και καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο.
Με λίγα λόγια η αποτοξίνωση γίνεται για την υγεία μας, όχι για να αδυνατίσουμε, αλλά φυσικά χάρη στη χαμηλή θερμιδική αξία των συγκεκριμένων τροφών, καταλήγουμε να χάνουμε και κάποια περιττά που αποκτήσαμε το Πάσχα.

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα κιλά που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα;
Τα κιλά που μας ενοχλούν δεν τα πήραμε ούτε σε μία εβδομάδα αλλά ούτε σε ένα μήνα. Ενσωματώθηκαν πάνω μας αργά και σταθερά, τα άτιμα, αλλά δεν πείραζε αφού δεν φαίνονταν κάτω από τις λωρίδες ρούχων που φορούσαμε… Τώρα όμως ξεκινάμε και αφαιρούμε αυτές τις λωρίδες μία, μία και αγωνιούμε για την εμφάνιση μας.Επιθυμούμε, όπως είναι λογικό, αύριο κιόλας να εξαφανιστούν.

Η διαδικασία όμως της αύξησης και μείωσης βάρους δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζουμε. Υπάρχουν πολλές μαγικές λύσεις που κυκλοφορούν και κάθε χρόνο βγαίνει και καινούρια. Ας κάνουμε την διαφορά αυτό το χρόνο και ας μην περιμένουμε τον τελευταίο μήνα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μας.

Πηγή:iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού