Σε φυλάκιση τριών μηνών δικάστηκε Τούρκος δικηγόρος

Στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου κάθισε χθες κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα ο 27χρονος Τούρκος δικηγόρος ο οποίος εντοπίστηκε στη νησίδα «ΝΙΜΟ» στη Σύμη από λιμενικούς.

Ο 27χρονος αν και διαθέτει έγγραφα για χώρες του Σένγκεν, εντούτοις κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Βασίλη Μπέη προσήχθη στο τμήμα αλλοδαπών και κρατήθηκε διοικητικά (για το ποινικό μέρος της υπόθεσης είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου) μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα της βίζας λόγω της παράνομης εισόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 27χρονος διώκεται στην Τουρκία καθώς συμμετείχε σε συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα και εφόσον συλληφθεί στη πατρίδα του κινδυνεύει με φυλάκη έως και 15 έτη, ποινή που δεν είναι εξαγοράσιμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 27χρονος είναι μέλος του συλλόγου νομικών της Τουρκίας παντρεμένος με παιδί αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας προκειμένου να αποφύγει την φυλάκιση του.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη βραχονησίδα Νίμος το βράδυ της Λ. Δευτέρας 17 Απριλίου 2017, αφού ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στον διεθνή αριθμό άμεσης βοήθειας «112». Στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έσπευσαν τάχιστα και τον βρήκαν σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας.

Οπως υποστήριξε ο 27χρονος, τον είχε αποβιβάσει εκεί Τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές Aρχές.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι για τη μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε στον δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω πληροφοριακών διαύλων επιχειρούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε είναι τα πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.