Παρών δήλωσαν όλα  τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ

Ούτε μία απουσία δεν καταγράφηκε στην προχθεσινοβραδυνή ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο!

Όλα τα κορυφαία στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην ομιλία, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές του κόμματος.
Η παρουσία μάλιστα όλων των στελεχών και γενικά η παρουσία του κόσμου, προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στα τοπικά στελέχη του κόμματος, που ευελπιστούν ότι το κόμμα και σε τοπικό επίπεδο, θα αποκτήσει την άλλοτε δυναμική του.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημ. Κρεμαστινός, οι πρώην βουλευτές Γ. Νικητιάδης, Γ. Παρασκευάς, Κ. Σφυρίου, Β. Παπανικόλας, Ν. Ζωίδης, οι πρώην δήμαρχοι Ρόδου Γ. Γιαννόπουλος και Στ. Κουσουρνάς, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, οι πρώην πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Μ. Γλυνός και Γ. Τσιγάρος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γ. Γλυνός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Χατζησάββας, ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου Αλ.  Παππουράς, ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σ. Παμπάκας, και αρκετά γνωστά στελέχη όπως ο κ. Τ. Διάκος, ο κ. Γρ. Μοράρης, Στ. Σταυρής, η κ. Λ. Φτακλάκη, Θ. Μπακαρής, ο κ. Παντ. Διακογεωργίου, ο κ. Ν. Βασιλαρός, Γ. Πόκκιας, Μ. Παλαιολόγου, αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Σε σύσκεψη μάλιστα που έγινε μετά το τέλος της εκδήλωσης,  η κ. Γεννηματά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή. Όπως έγινε γνωστό, σε 2-3 εβδομάδες θα υπάρξει κι άλλη εκδήλωση στη Ρόδο, με ομιλητή του κ. Κ. Σκανδαλίλδη, που θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ “Νέα Ελλάδα”.

Η ΟΜΙΛΙΑ
«Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο» τόνισε προχθές  το βράδυ σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Tώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, «ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες» τόνισε η κ. Γεννηματά, κάνοντας σαφές ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός, μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούν να κερδίσουν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», αναφέρθηκε στην διάρκεια της ομιλίας της στο ανθρωπιστικό δράμα των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που εκθέτει διεθνώς την χώρα. «Έχουμε να κάνουμε με αδιαφάνεια, ανικανότητα, αναλγησία από μία δήθεν... αριστερή κυβέρνηση με δεξιά... «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δέχθηκε πιεζόμενη να κλείσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Επέκρινε επίσης,  έντονα την κυβέρνηση, για την νέα συνθηκολόγησή της με τους εταίρους, την οποία χαρακτήρισε ως «συνθηκολόγηση ηττημένου», επισημαίνοντας ότι «ο λαός μας βιώνει με τον χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» τόνισε η κ. Γεννηματά. Αναφερόμενη δε, στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».

« Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» είπε στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν. Ας μη γελιόμαστε.

Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις» επεσήμανε η κ. Γεννηματά. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι με ευθύνη της διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ανάγκη να λειτουργήσει στη Ρόδο ογκολογικό και ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, στην ανάγκη ανάπτυξης της τηλεϊατρικής και στην στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Δουλεύουμε για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, το σχέδιο Ελλάδα» ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, που όπως είπε «πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής». Πρέπει να υπάρξει «ένα αναπτυξιακό σοκ στην Ελλάδα» επισήμανε. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να βγει η νέα γενιά μπροστά για να σηματοδοτήσει την στροφή και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης πάνω σε δύο πόλους: Ο ένας πόλος θα πρέπει να είναι εκείνος των μεγάλων, ξένων, διακρατικών επενδύσεων που προέκυψαν, και που θα προκύπτουν από διμερείς συμφωνίες.

Ο δεύτερος αναπτυξιακός πόλος, «θα συγκεντρώσει, θα αναδιαρθρώσει, θα επεκτείνει και θα βοηθήσει την εξωστρέφεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικές, μεταποιητικές».
«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε και να στηρίξουμε μια νέα συμφωνία κοινωνίας-κράτους και αγοράς» είπε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, αναφερόμενη στην προσπάθεια δημιουργίας «της νέας μεγάλης παράταξης της Κεντροαριστεράς», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, «με σκοπό να δώσουμε πάλι πίσω την παράταξη στο λαό».
«Ξεκινούμε το μεγάλο ταξίδι με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Γεννηματά.