Διεθνές δημοσιογραφικό συνέδριο στη Ρόδο

Ένα σημαντικό, διεθνές συνέδριο με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στα τέλη Οκτωβρίου.

Γι’ αυτό, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είχε χθες συνάντηση εργασίας με τον κ. Χακάν Ερέν που το διοργανώνει για λογαριασμό της Εταιρίας και με τον οποίο  είχαν μία πρώτη συνάντηση και συζήτηση στο ταξίδι του στη Μάλτα.

Εκεί, λοιπόν, ο κ. Χακάν του ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε διοργανώσει συνέδρια με δημοσιογράφους από 26 χώρες, πέρυσι μάλιστα στην Τουρκία, και επιθυμία της Εταιρίας με την οποία συνεργάζεται είναι να διοργανωθεί τέλη του Οκτώβρη ένα αντίστοιχο συνέδριο στη Ρόδο, με συμμετέχοντες 150-200 δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο.

«Είναι από τις πιο δυνατές και ανέξοδες διαφημίσεις του τουριστικού προϊόντος του νησιού, του περιβάλλοντος. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται», είπε ο Δήμαρχος και ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες το κανονίζουν με την Αντιδήμαρχο κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, οι πράκτορες, η Περιφέρεια κτλ., να συνεργαστούν για τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να τ’ αναλάβει όλα αυτά ο Δήμος από μόνος του επειδή είτε δεν τα εγκρίνει ο Επίτροπος αλλά και επειδή δεν είναι πλέον μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες να καλύψει τα έξοδα ενός τέτοιου συνεδρίου.

Έτσι, εδώ και μία εβδομάδα κάνουν αυτή την προσπάθεια, έχουν συναντήσεις με πράκτορες και ξενοδόχους και θα προσπαθήσουν για τον Οκτώβριο αλλά θα εξετάσουν να γίνει και μία μόνιμη διοργάνωση εδώ.

«Θεωρώ ότι ήταν μία ευκαιρία να περάσει ένα μήνυμα σε όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται, που συμβάλουν για την προβολή και την προώθηση όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος αλλά της Ρόδου», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Από την πλευρά του ο κ. Χακάν, είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο για τη χώρα που το φιλοξενεί, το οποίο δύο χρόνια πριν έγινε στην Αττάλεια.