Τον υφυπουργό Ν. Σαντορινιό  υπέδειξε ως δράστη ο περιφερειάρχης

Μία φράση του Υφυπουργού νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, που αποτυπώθηκε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα των Κυκλάδων «Κοινή Γνώμη», ήταν η αιτία για να του αποδώσει ο περιφερειάρχης το χαρακτηρισμό του συντάκτη σε δελτίο τύπου, που είχε στείλει ο ασκών χρέη γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Νίκος Θεοδωρίδης για τα υδατοδρόμια.

Ειδικότερα, κληθείς ο κ. Χατζημάρκος στη χτεσινή συνέντευξη τύπου να σχολιάσει τη δήλωση του Υφυπουργού «Τα υδατοδρόμια δεν ανήκουν σε κανένα, ανήκουν στους νησιώτες και η νέα μορφή συγκοινωνίας θα ανήκει στους πολίτες.

Επομένως, δεν ψάχνουμε για πατέρες, ψάχνουμε για συνεργάτες» απάντησε τα εξής :«Δεν έχω διαβάσει τη συνέντευξη.

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι, η φράση αυτή μου θυμίζει ένα Δελτίου Τύπου του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που στο τέλος εκείνης της πανηγυρικής δήλωσής του που αποφάσισε να ενηλικιωθεί πολιτικά  ο κ. Νίκος Θεοδωρίδης αναρωτιόταν  “ποιος σας όρισε εσάς κ. Χατζημάρκο, πατέρα των υδατοδρομίων”.

Τι σύμπτωση να χρησιμοποιείται και από το Νεκτάριο Σαντορινιό η ίδια φράση, μάλλον αποδεικνύει ποιος ήταν και ο συντάκτης εκείνου του Δελτίου Τύπου του Θεοδωρίδη».

Πάντως για το ζήτημα των υδατοδρομίων, ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι, το νομοθετικό πλαίσιο φτιάχτηκε και ολοκληρώθηκε η διαβούλευσή του τον Σεπτέμβριο   του 2016, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η περιφερειακή αρχή, λέγοντας «είχαμε πολύ καλή συνεργασία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα τρία συναρμόδια Υπουργεία και την ΥΠΑ, χτίστηκε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που το έχει ανάγκη η χώρα και η περιοχή μας το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και έτσι κανένα υδατοδρόμιο δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί.

 «Καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτόν τον τόπο δεν σου επιτρέπεται να κάνεις τίποτα, αν δεν μοιράσεις τη δόξα. Το ενδιαφέρον για την παραγωγή έργου έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το ποιος ωφελείται πολιτικά από το έργο, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχεις να ξεπεράσεις.

Εάν δεν έχεις τη μεγαλοψυχία να μοιράσεις τη δόξα, έργο δεν θα σε αφήσουν να κάνεις, από εμάς χαλάλι τους η δόξα σε όποιον τη θέλει, να μας αφήσουν εμάς να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε: να παραδώσουμε το έργο, να πάνε εκείνοι να κόψουν και την κορδέλα.».