Προχωρούν οι μελέτες  για το Ογκολογικό τμήμα

Στο εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος» βρίσκεται μέρος της μελέτης που αφορά τη δημιουργία του ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν μελέτες και προσθέτοντας ότι η περιφερειακή αρχή δεν εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο.
Επί του θέματος ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «δουλεύουμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου, «περπατώντας» αυτό το ζήτημα ουσιαστικά και όχι επιφανειακά «χτίζοντας» τις μελέτες γιατί δεν παραλάβαμε καμία απολύτως μελέτη.

Το έργο δεν είχε καμία μελέτη απλώς μία… ευχή σε ένα χαρτί. Εμείς το βάλαμε σε μία διαδρομή να αρχίσουν να χτίζονται οι μελέτες.
 Ένας αριθμός συμπατριωτών μας προσφέρθηκε εθελοντικά να δουλέψει πάνω σε αυτό το έργο. Επικεφαλής αυτής της ομάδας ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Έχουμε ολοκληρώσει ένα στάδιο της μελέτης του, στάλθηκε στο Δημόκριτο για έλεγχο, ακολουθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα τη χρηματοδοτήσουμε ως περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια θα κάνουμε σταθερά βήματα για να χρηματοδοτήσουμε ένα τέτοιο έργο.

Εμείς για το τόσο μεγάλο αυτό θέμα η δημοσιότητα που έχουμε δώσει και η δουλειά που έχουμε κάνει είναι αντιστρόφως ανάλογη. Γιατί εμείς δεν εμπορευόμαστε τον ανθρώπινο πόνο  τον σεβόμαστε και δεν τον αξιοποιούμε πολιτικά, αυτό θα πει σεβασμός σε αξίες».