Υπερεπάρκεια αγαθών στην Ροδιακή Αγορά

Υπερεπάρκεια αγαθών στην Ροδιακή Αγορά

Υπερεπάρκεια αγαθών στην Ροδιακή Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 118 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 21 Απριλίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1805

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Υπερεπάρκεια αγαθών παρετηρήθη χθες εις την Ροδιακή Αγοράν, οφειλομένη κυρίως εις την φροντίδα της Νομαρχίας, η οποία δια των υπηρεσιών της έπραξε παν το δυνατόν προς την κατεύθυνσιν αυτήν.

Η επάρκεια αύτη, δέον όπως σημειωθή, παρετηρήθη δι’ όλα τα είδη γενικώς, των οποίων μάλιστα αι τιμαί, ήσαν ικανοποιητικαί δια τον λαόν. Ιδία κατά τας εσπερινάς ώρας, παρετηρήθη υποτίμησις εις ωρισμένα είδη διατροφής, οφειλομένη εις το γεγονός ότι οι έμποροι είχον προμηθευθή περισσότερα εξ όσων είναι αναγκαία δια τας ανάγκας του πληθυσμού.

Ετερον αξιοσημείωτον γεγονός είναι ότι τα εφετεινά κρέατα προήλθον αποκλειστικώς από την παραγωγήν των Δωδεκανησίων κτηνοτρόφων, η οποία αυξάνεται αλματωδώς.
Τα κρέατα ήταν υπεράφθονα εις την αγοράν, επωλήθησαν δε αμνοί και ερίφια γάλακτος αντί 23 δραχμών κατά κιλόν.

Πολλοί παρεπιδημούντες ξένοι και εκδρομείς, εξέφρασαν τον θαυμασμόν των τόσον δια τας τιμάς, όσον και δια την ποιότητα των κρεάτων.


Είναι υπέρογκοι;
ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Κύριε Διευθυντά,
Υπό της Κοινότητος Εμπωνας επεβλήθησαν υπέρογκοι φόροι επί της παραγωγής και τούτο διότι εγένετο προφανώς εσφαλμένη εκτίμησις της εις φρούτα κυρίως παραγωγής ενός εκάστου κατοίκου.

Παρακαλώ όπως θίξετε το ζήτημα τούτο, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπον ευρισκόμεθα προ αδιεξόδου.
Μετά τιμής
Εμμαν. Π”Χριστοφής

ΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΙ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
Κατά πληροφορίας εκ Καρπάθου, επέστρεψεν εκεί εκ της εις Κάσου επισκέψεώς του η Α.Σ. ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος. Η Α.Σ. προέστη εις τας διαφόρους ακολουθίας και λειτουργίας εις τους ιερούς ναούς Μητροπόλεως και του Ευαγγελισμού Πηγαδίων. Χθες δε εχοροστάτησε της λειτουργίας των Δώδεκα Ευαγγελίων.

ΟΙ ΚΩΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ
Υπό της Κωακής Αδελφότητος ο “Ιπποκράτης” διενεμήθησαν χθες εις Κώους διαμένοντας εις Ρόδον, διάφορα ποσά δια το Πάσχα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Το Ορφανοτροφείον Θηλέων ευχαριστεί θερμώς την κ.αν Σ. Νέρη, καθηγήτριαν μουσικής Καζουλλείου Γυμνασίου, δια την δωρεάν 300 δρχ. εις μνήμην της αειμνήστου μητρός της.

ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
Χθες την νύκτα, ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, ο βουλευτής κ. Χαρίτος, Νομάρχης κ. Ρεμπάκος και ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, παρέστησαν κατά την τελετήν της Αναστάσεως εις τον προ του ιερού ναού του Ευαγγελισμού χώρον.
Σήμερον εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως θα περιέλθη τα εν Ρόδω στρατιωτικά καταστήματα, δια να συνεορτάση μετά των αξιωματικών και οπλιτών το Πάσχα.

Συμφώνως προς το καταρτισθέν πρόγραμμα, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθή την 11.45 πρωινήν την Ανωτέραν Διοίκησιν Χωροφυλακής, την 12ην μεσημβρινήν το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου, την 12.15 το Παράρτημα της Σχολής Χωροφυλακής και την 12.30 την Πυροσβεστικήν Υπηρεσίαν Ρόδου. Τα καταστήμα των ενόπλων δυνάμεων θα επισκεφθούν επίσης ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος, ο Βουλευτής κ. Χαρίτος και ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης.

ΕΥΚΟΛΙΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΩΝ
Δια διαταγής του Υπουργείου Οικονομικών, εγκρίνεται όπως (εφ’ όσον υφίσταται οικονομική αδυναμία δια την καταβολήν του ορισθέντος 25% του βεβαιωθέντος εις τα Δημόσια Ταμεία χρέους, εις βάρος των παρακτίων αλιέων, δια την επιστροφήν των αφαιρεθεισών λέμβων αυτών), τα Δημόσια Ταμεία ενεργούν δια την επιστροφήν αυτών επί τη καταβολή μικροτέρου ποσοστού. Ητοι επί της βεβαιωθείσης οφειλής, ποσοστόν όχι κατώτερον του 10%.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή