Η Κως χρειάζεται νέο νοσοκομείο

Η Κως χρειάζεται νέο νοσοκομείο

Η Κως χρειάζεται νέο νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Είναι ίσως η 5η φορά που γράφω για το Νοσοκομείο μας και σας παρακαλώ έστω και τώρα να με ακούσετε και να λάβει σάρκα και οστά επιτέλους η σκέψη ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο σύγχρονο Νοσοκομείο επάξιο στις προθέσεις και τις επιθυμίες του Κωακού λαού, του αειμνήστου πατέρα της ιατρικής “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ο ΚΩΟΣ”.

Διαβάζοντας το περιοδικό “Επικοινωνία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”, αλλά και την μελέτη του έργου, ως και το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020, διαπιστώνει κανείς, ότι ο λαός της Καρπάθου πρέπει να σκέπτεται, να προβλέπει και να ενεργεί μπροστά από εμάς τους Κώους πολλά χιλιόμετρα!

Διαβάζοντας λοιπόν τα πιο πάνω, διαπιστώνει κανείς το πόσο οι εκπρόσωποι αυτού του νησιού. Αλλά και όλοι οι κάτοικοι αγάπησαν και αγαπούν το τόπο τους. Γι’ αυτό όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πλούσιο και πένητες, ο καθένας με το δικό του τρόπο, φρόντισαν την κατασκευή ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, μία υπερσύγχρονη Νοσοκομειακή Μονάδα, για τις ανάγκες των κατοίκων του Νησιού, των επισκεπτών και όχι μόνο.

Η κατασκευή και λειτουργία του οποίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, χωρίς να επιβαρυνθεί η Τοπική Κοινωνία ή ο Δήμος.

Το εν λόγω Νοσοκομείο λοιπόν θα παραδοθεί στους κατοίκους του Νησιού της Καρπάθου ως το τέλος του τρέχοντος έτους 2017.

Θα είναι κτισμένο μέσα 3013 τ. μ. και θα στοιχίσει άνω των 6. 000. 000€.

Θα είναι διώροφο, με ισόγειο στο οποίο θα στεγάζονται όλες οι Υπηρεσίες και η είσοδος των ασθενών και με πρώτο όροφο με εξεταστήρια, με χειτουργεία και με μόνιμη παραμονή 30 ασθενών επί του παρόντος.

Με λίγα λόγια το Νοσοκομείο αυτό θα είναι ένα κόσμημα για όλη την Κάρπαθο.
Αυτοί είναι οι Καρπάθιοι!

Είναι έργο μεγάλης σημασίας, είναι έργο ζωής, αλλά και θαυμασμού και διαπιστώνει κανείς το πόσο πατριωτικά σκέπτονται οι αρχές αυτού του Νησιού και υπολογίζουν τους κατοίκους τους και τις μέλλουσες γενιές της Καρπάθου.

Καμία σύγκριση με τους δικούς μας πολιτικούς και Αρχές. Ελεος κύριοι!

Πράγματι ντρέπομαι που είμαι Κώος! Εχει καταδικασθεί, έχει μηδενισθεί το νησί μας και την πληρώνει καθημερινά αυτός ο άμοιρος λαός που έπρεπε να ήταν υπόδειγμα σ’ όλο το Ευρωπαϊκό χώρο.

Η Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του Ιατρού και πατέρα της ιατρικής να προσφέρει Νοσοκομειακές Υπηρεσίες τα τελευταία 60 χρόνια σ’ ένα κτήριο το οποίο μας άφησαν τα Ιταλικά Στρατεύματα Κατοχής. Ευτυχώς!

Για σκέψου αναγνώστη!
Είναι γνωστό πλέον σε όλους, αν σήμερα οι ασθενείς εξυπηρετούνται, όσο είναι βέβαιο ανθρωπίνως δυνατόν, οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού-προσπάθειες υπεράνθρωπες-ώστε ο κάθε ασθενής που εισέρχεται στο υπάρχων Νοσοκομείο να έχει κάποια επιπέδου Νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η αδράνεια λοιπόν αυτών των ανθρώπων που διοικούν ή εκπροσωπούν αυτό το νησί-την Κω-έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής-και το χειρότερο-έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να διαλύεται η τοπική κοινωνία, να καταστρέφεται οικονομικά, να φεύγουν αβοήθητοι οι κάτοικοι και να υποχρεώνονται μικροί και μεγάλοι να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, την γενέτειρα τους, γονείς και φίλους, την φιλήσυχη κοινωνία της Κω και να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς και όχι μόνο.

Αυτή την τακτική είχαν εφαρμόσει και πριν λίγο καιρό και έτσι σε μία νύκτα, χάσαμε την τράπεζα Δωδεκανήσου!

Ακόμη με την αδικαιολόγητη συμπεριφορά τους δεν έχουμε ούτε μια σχολή στην Κω, ούτε ένα σύγχρονο λιμάνι, ούτε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, που να εξυπηρετεί τα εκατομμύρια των επισκεπτών-οι οποίοι αφήνουν στο κρατικό κορβανά τα περισσότερα χρήματα από άλλες περιφέρειες-ενώ αυτό το ανάλγητο κράτος περί άλλου τυρβάζει!

Ούτε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Αντιμάχειας-η προσφορά του οποίου είναι υπεράνω κάθε υπολογισμού στο τρίγωνο Αντιμάχειας, Καρδάμαινας, Κεφάλου, Κρατικού Αερολιμένα Κω και όχι μόνο.

Οϋτε μια οικονομική αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου με φθηνά εισιτήρια, όπως είναι σήμερα η Ρόδος.

Ενα πολεοδομικό σχέδιο σε όλο το νησί της Κω, που έχει τόσο μα τόσο ανάγκη ο λαός της πόλης και της υπαίθρου των άλλων Κοινοτήτων.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητοί Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων

Κρίνεται αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να πρωτοστατήσετε μαζί με μια επιτροπή από ανθρώπους που πραγματικά πονάνε και αγαπάνε αυτόν τον τόπο, να απαιτήσετε εδώ και τώρα την κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου-τουλάχιστον οι επόμενες γενιές να μην έχουν τη δική μας τύχη από Ιταλοκρατίας μέχρι σήμερα.

Να είστε βέβαιοι ότι οι επόμενες γενιές θα σας ενθυμούνται και θα σας ευγνωμονούν.

Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά σας προς τους κατοίκους του νησιού, που μέχρι σήμερα δεν είχε την τύχη να είναι η κορυφή της πυραμίδας στη Νοσοκομειακή πρωτοβάθμια υγεία, εξαιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας των πολιτικών μας εκπροσώπων, τους οποίους η κοινωνία εκλέγει κατά καιρούς για να φροντίζουν και να μεριμνούν για τις ανάγκες του νησιού μας-αλλά δυστυχώς!

Στο σημείο αυτό να μου επιτραπεί να εκφράσω την ιαχή των κατοίκων που καθημερινά πλανάται πάνω από το νησί και με λύπη ψελλίζουν “Είναι εγκληματική η αδιαφορία τους”.

Και μια και αναφέρομαι στο θέμα της Υγείας και την κατασκευή του Νοσοκομείου της Κω-να υπάρξει επιτέλους ένα σύγχρονο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπως το οραματίζονται όλοι οι Κώοι-θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω δημόσια τον Καθηγητή Καρδιολογίας, τον τέως Υπουργό Υγείας, νυν βουλευτή Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρον της Βουλής των Ελλήνων Κον Δημήτριο Κρεμαστινό για το μεγάλο αγώνα που κάνει και συμβάλει να δημιουργηθεί η ογκολογική μονάδα μέσα στο Γ. Κ. Νοσοκομείο Ρόδου, η λειτουργία της οποίας θα αρχίσει πολύ σύντομα, ώστε να απαλλαγούν οι πάσχοντες από περιττά έξοδα και περιπέτειες προς Αθήνα και εξωτερικό για να κρατηθούν στη ζωή.

Λυπάμαι πολύ, διότι εμείς δεν είχαμε την τύχη να έχουμε για το Νησί μας τέτοιου είδους ενέργειες. Τους συγχαίρω για τις προσπάθειές του και εύχομαι ολόψυχα να εύχεται και κάθε Δωδεκανήσιος πάντα να διαπρέπει, να έχει υγεία και μακροημέρευση, για το καλό και την πρόοδο των ευλογημένων νησιών της Δωδεκανήσου.

Κε Δήμαρχε,
Ευχαριστώ που με ακούσατε και πιστεύω ακράδαντα στις φιλότιμες προσπάθειες σας-και για μένα θα είναι η μοναδική μου χαρά και απόλαυση επί της Γης.

“Πρέπει το νησί να αποκτήσει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο”.

Μετά πάσης τιμής
Ηλίας Γ.  Τάλλαρος
π. Κοινοτάρχης-Επιχειρηματίας Αντιμάχεια-Κως

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω