Θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο που κατέσχεσαν οι Αυστριακοί

Θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο που κατέσχεσαν οι Αυστριακοί

Θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο που κατέσχεσαν οι Αυστριακοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου

Δικαιώθηκαν εν μέρει ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου που έχει κατασχεθεί από την Αυστριακή εταιρεία leasing, καθώς με απόφαση του δικαστηρίου επετράπη η λειτουργία του!

Όπως είναι γνωστό, μετά την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου, στην πρώτη προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει οι υπεύθυνοι της εταιρείας που διαχειρίζονταν τη ξενοδοχειακή μονάδα και οι εργαζόμενοι και με την οποία ζητούσαν να επανεγκατασταθούν στη ξενοδοχειακή μονάδα και να ξεκινήσει τη λειτουργία του, κατέθεσαν νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοση προσωρινής διαταγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου για το ίδιο θέμα.

Η προσωρινή διαταγή συζητήθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου και χθες νωρίς το πρωί εξεδόθη απόφαση από την αρμόδια πρόεδρο, η οποία έκανε δεκτά τα αιτήματα των ιδιοκτητών και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απαγορεύει στην Αυστριακή εταιρεία να επιφέρει οποιαδήποτε νομική ή και πραγματική μεταβολή στο ακίνητο του ξενοδοχείου μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, η οποία έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 22 Μαΐου 2017.

Επίσης, με την ίδια προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο επιτρέπεται στον υπεύθυνο διαχείρισης που έχει οριστεί (δηλαδή τον ιδιοκτήτη), να διενεργεί τις αναγκαίες διαχειριστικές πράξεις και να μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στο ξενοδοχείο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες των υποδομών για την θερινή σαιζόν 2017, υπό τον έλεγχο και εποπτεία ορκωτού ελεγκτή που έχει ορίσει το δικαστήριο.
Παράλληλα, το δικαστήριο όρισε την καταβολή ποσού 120.000 ευρώ μηνιαίως στην Αυστριακή εταιρεία ως δόση για το δάνειο που έχει λάβει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Πιάνουν δουλειά
Μετά την εξέλιξη αυτή, και την εν μέρει δικαίωση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων (καθώς απομένει και η συζήτηση της κύριας αίτησης), οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας, πρόκειται να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τις εργασίες που απαιτούνται για να αρχίσει η λειτουργεία του άμεσα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τις χιλιάδες κρατήσεις που έχουν γίνει!

Υπενθυμίζεται πως, η συζήτηση της προσωρινής διαταγής έγινε με παρόντες σχεδόν όλους τους εργαζομένους αλλά και αρκετούς δικηγόρους, καθώς από την πλευρά των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου και των εργαζομένων παραβρέθηκαν οι νομικοί κ.κ. Κώστας Γιαννακός, Δημήτρης Γεωργάς και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κλεάνθης Ρούσσος και για την Αυστριακή εταιρεία leasing οι κ.κ. Γιάννης Παντελίδης και Στέργος Παρασκευάς.
Επίσης, παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων και των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας, έκανε και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου δια του δικηγόρου της κ. Άκη Δημητριάδη.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης από την πλευρά των δικηγόρων των ιδιοκτητών και των εργαζομένων επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η σοβαρότητα της υπόθεσης καθώς, όπως τονίστηκε οι υπεύθυνοι της Αυστριακής εταιρείας δεν σκοπεύει να λειτουργήσει το ξενοδοχείο αλλά να το ξεπουλήσει, δημιουργώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα τόσο στις οικογένειες των 165 εργαζομένων που θα μείνουν χωρίς δουλειά, όσο και στην ίδια την εταιρεία των ιδιοκτητών η οποία κινδυνεύει να καταστραφεί. Επίσης, τέθηκε θέμα «νόμιμης δραστηριοποίησης» της Αυστριακής εταιρείας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως, μεταξύ των εγγράφων που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ήταν και τα αποδεικτικά για τις χιλιάδες κρατήσεις που έχουν γίνει για την φετινή σαιζόν, μέρος μάλιστα των οποίων έχουν ήδη πληρωθεί καθώς έχει δοθεί προκαταβολή από τα αντίστοιχα τουριστικά πρακτορεία και οργανισμούς.

Τέλος σημειώνεται πως, κατά της Αυστριακής εταιρείας έχει ήδη κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στις αρχές Απριλίου 2017, διεκδικητική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αίτημα «την αναγνώριση της κυριότητας τους στο ακίνητο του ξενοδοχείου και την απόδοση νομής του ακινήτου σε αυτούς με στόχο να ανατραπεί η εικονική πραγματικότητα που έχει κατά φαινόμενον δημιουργηθεί με τα συμβολαιογραφικά έγγραφα των Αυστριακών».

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών