Στις παλιές αμαρτίες οφείλονται τα προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Στις παλιές αμαρτίες οφείλονται τα  προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Στις παλιές αμαρτίες οφείλονται τα προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 412 ΦΟΡΕΣ

Στις κακοτεχνίες που έγιναν πριν από πολλά χρόνια κατά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, καθώς και στη χρήση κακής ποιότητας υλικών, οφείλεται το πρόβλημα ύδρευσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στον οικισμό του Αρχαγγέλου.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το δίκτυο, είναι το γεγονός ότι καθημερινά σημειώνονται βλάβες με αποτέλεσμα τη διαρροή νερού, κάτι που ανάγκασε τη ΔΕΥΑΡ να έχει διαθέσει συνεργείο σε μόνιμη βάση για την αποκατάσταση των βλαβών, ενώ προχώρησε ήδη και σε αντικατάσταση 500 παροχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δίκτυο στον Αρχάγγελο, αντικαταστάθηκε πριν από περίπου μία δεκαετία, το έργο κόστισε περί τα 13 εκ. ευρώ και εκτελέστηκε με απευθείας ανάθεση από εταιρία που είχε έδρα στην Αθήνα.

Μάλιστα, η αντικατάστασή του τότε κρίθηκε αναγκαία και οι διαδικασίες προχώρησαν με τη μορφή του κατεπείγοντος για λόγους δημόσιας υγείας.
Σήμερα, δυστυχώς κάποιοι οικισμοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, από αγανακτισμένους κατοίκους οι οποίοι ζητούν λύσεις από τη ΔΕΥΑΡ και τη δημοτική αρχή.

Πάντως, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας και μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης Αγαπητός Πάλλας με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι η κακή κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης ευθύνεται για τις συχνές διακοπές νερού αφού λόγω αυτής της κατάστασης σημειώνονται σε καθημερινή βάση διαρροές.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από ομάδα δημοτών για να διαμαρτυρηθούν έντονα στο δήμαρχο για την έλλειψη νερού στις περιοχές Μαλά και Κοκκινόχωμα, οι οποίες από τον Ιούλιο του 2016 ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω έλλειψης νερού.

«Στη συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος με τους δημότες μου ζήτησε να πάω στον Αρχάγγελο επειδή γνωρίζω το αντικείμενο. Ασχολήθηκα για ένα μήνα με το θέμα και συνεχίζω να ασχολούμαι, είδαμε και διαπιστώσαμε τα προβλήματα και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση.

Αρχικά κάναμε έλεγχο στις γεωτρήσεις για να δούμε αν έστελναν νερό στις δεξαμενές, καθώς λόγω της ανομβρίας υπήρχε πρόβλημα στις στάθμες των γεωτρήσεων με αποτέλεσμα σε δύο να κάνουμε επιμήκυνση κατά 15 μέτρα ώστε να μην έχουμε έλλειψη νερού.

Ελέγξαμε λοιπόν τις δεξαμενές, τις βάνες και αρχίσαμε να ψάχνουμε τα δίκτυα τα οποία είχαν πολλές διαρροές.

Από τη μέρα που ασχολήθηκα με τον Αρχάγγελο, έχουμε διαπιστώσει 32 διαρροές σε ένα μήνα μέσα και υπάρχουν άλλες 20. Καταλαβαίνετε λοιπόν που είναι το πρόβλημα. Είχε γίνει μία αντικατάσταση δικτύου πριν τον Καλλικράτη που αφορούσε όλο το χωριό και αυτό που διαπίστωσα λόγω γης εμπειρίας μου είναι ότι και μεγάλη κακοτεχνία στην κατασκευή του έργου υπήρξε αλλά και η ποιότητα των υλικών ήταν η χειρότερη.

Έχουν αντικατασταθεί περίπου 500 παροχές γιατί χρησιμοποιήθηκαν πολύ φθηνά υλικά και όλες οι παροχές είχαν προβλήματα. Μέρος του δικτύου που κατασκευάστηκε είναι πολύ κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε μέρα διαρροές» δήλωσε ο κ. Πάλλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπονείται μελέτη για την αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης έκτασης 600 μέτρων που εν μέρει θα λύσει το πρόβλημα ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο εργολάβος θα εγκατασταθεί για το έργο στο τέλος του επόμενου μήνα.

Πάντως όπως υπογράμμισε η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ αλλά και από την τωρινή ήταν μεγάλη αλλά λόγω της έλλειψης του προσωπικού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό με την έγκριση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ να έχει δοθεί εντολή σε δύο ιδιώτες που καθημερινά απασχολούνται στον Αρχάγγελο και είναι φυσικό οι κάτοικοι της Αρχαγγέλου να έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία.

Αναφερόμενος στην αντικατάσταση του δικτύου ο κ. Πάλλας, δήλωσε «η προσπάθεια θα συνεχιστεί, και έχουμε δώσει εντολή σε μηχανικό της ΔΕΥΑΡ να προχωρήσει σε μελέτη αντικατάστασης 600 μέτρων δικτύου που αφορά τις περιοχές στις οποίες έχουμε πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα αλλά θα πρέπει να αναλογιστεί και τα προβλήματα που έχουμε συνεχώς. Ολόκληρη η πόλη της Ρόδου δεν έχει τόσες διαρροές τη μέρα όσο ο Αρχάγγελος όπου ένα συνεργείο πρέπει να ασχολείται καθημερινά με την περιοχή ακόμα και τη νύχτα.

Στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, θα έχουμε τη μελέτη για την αντικατάσταση του δικτύου για να περιορίσουμε τα προβλήματα γύρω από την εκκλησία του ταξιάρχη και σε κάποιους άλλους δρόμους όπου έχουμε καθημερινά ζημιές.

Ο εργολάβος εκτός απροόπτου θα έχει εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
Πρέπει λοιπόν, να υπάρχει συλλογή προσπάθεια και συνεργασία και όχι να υπάρχουν μομφές για το πρόβλημα που κληρονομήσαμε.

Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να λύσουμε το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί ένα δίκτυο το οποίο αντικαταστάθηκε ξανά πριν δέκα χρόνια στο σύνολό του.

Άρα θα προχωρήσουμε σε μερικές επεμβάσεις και θα επιλέξουμε τα σημεία στα οποία έχουμε τα σοβαρά προβλήματα. Ευτυχώς, οι μεγάλες διατομές του δικτύου δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα» κατέληξε ενώ μιλώντας και για το επίσης μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση λυμάτων σε αγωγούς όμβριων δήλωσε ότι μέρος του παλαιού δικτύου λειτουργεί ακόμα
Άρα πολλά σπίτια χρησιμοποιούν το παλιό δίκτυο και αυτό πρέπει να ελεγχθεί ώστε να μεταφερθούν όλες οι παροχές στο νέο δίκτυο, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο