Πολυετείς ποινές κάθειρξης «μοίρασε» το Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Πολυετείς ποινές  κάθειρξης «μοίρασε» το Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Πολυετείς ποινές κάθειρξης «μοίρασε» το Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν χθες, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε αλλοδαπούς διακινητές για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 168 ετών και φυλάκιση 3 μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 170.500 ευρώ σε 40χρονο Ουκρανό για την μεταφορά 81 αλλοδαπών πριν από δύο χρόνια από τα τουρκικά παράλια στην Κάλυμνο και συνολική ποινή φυλάκισης 84 ετών και 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 85.500 ευρώ σε 28χρονο συμπατριώτη του με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Βάση νομοθεσίας ο 40χρονος θα εκτίσει 25 χρόνια και ο 28χρονος δέκα χρόνια, ενώ η ποινή για τον τελευταίο με απόφαση του δικαστηρίου μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλοι τρεις αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι δεν δικάστηκαν καθώς είναι φυγόδικοι.
Οι δύο Ουκρανοί διακινητές συνελήφθησαν τα ξημερώματα στις 8 Δεκεμβρίου 2015 από λιμενικούς στην Κάλυμνο.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας «ΚΑΛΑΒΡΟΣ», δυτικά της Καλύμνου, ιστιοφόρο σκάφος από το οποίο είχε αποβιβαστεί νωρίτερα, σημαντικός αριθμός αλλοδαπών προσφύγων, συνολικά 81 άτομα. Στη θέα του περιπολικού, ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου σκάφους προσπάθησε να διαφύγει . Ακολούθησε καταδίωξη και το ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε, ενώ από το πλήρωμα του περιπολικού συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντές του.
Στη συνέχεια συνοδεία με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους και ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ. το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου.

Οι 46 μετανάστες στα Λέβιθα
Ένοχοι κρίθηκαν χθες, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας 28χρονος Ρώσος και ένας 23χρονος Ουκρανός για την μεταφορά πέρυσι το καλοκαίρι στα Λέβιθα 46 προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 96 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (θα εκτίσουν τα 25 έκαστος) και συνολική χρηματική ποινή 55.500 ευρώ σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τους δύο αλλοδαπούς όλα ξεκίνησαν όταν την 1η Ιουλίου 2016 το βράδυ ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λέρου από τον Κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» ότι εντόπισε Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν αρκετοί αλλοδαποί, να έχει προσαράξει πλησίον δυτικών ακτών ν. ΛΕΒΙΘΑ.
Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε προσαραγμένο το ιστιοφόρο «DELI» και με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους περισυνέλεξε σαράντα ένα (46) μετανάστες και τους μετέφερε στο λιμένα Λακκί της Λέρου.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο