Θα μπει τάξη στο θέμα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων

Θα μπει τάξη στο θέμα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων

Θα μπει τάξη στο θέμα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γ. Πόκκιας

Χωρίς παρεκκλίσεις θα τηρηθεί το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, να περιορίσει το φαινόμενο της παρουσίας ανεπιτήρητων ζώων στους δρόμους του νησιού και ειδικά στις παρυφές της πόλης, διεμήνυσε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα Γιώργος Πόκκιας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε ο κ. Πόκκιας, παρουσία της κα Αφεντούλη διευθύντριας της διεύθυνσης εμπορίου και του κ. Μανιαδάκη διευθυντή του πρωτογενούς τομέα τόνισε, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν πτοούνται από τις απειλές και ξεκαθάρισε πως όσοι κτηνοτρόφοι δε συμμορφωθούν με τους νόμους θα υποστούν κυρώσεις και θα χάσουν τα ζώα τους.

Σημειώνεται ότι, χτες βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τον απολογισμός του προγράμματος ανεπιτήρητων ζώων με συγκεκριμένα στοιχεία, καταθέτοντας στοιχεία για τις επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν.

«Είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους έχουμε 40 παγίδες πάνω στο νησί και θα τις επεκτείνουμε και όπως έχω ξαναπεί είμαστε αμείλικτοι στο να μαζευτεί αυτό το αρνητικό φαινόμενο για το νησί. Από τους 300 κτηνοτρόφους που έχουν δικαιώματα βοσκής οι 30 δεν μπορούν να αμαυρώνουν όλη την εικόνα και να βρίσκονται τα ζώα στους δρόμους προκαλώντας ατυχήματα να γίνονται καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες να μπαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους και να δημιουργούν πρόβλημα.

Αυτό το φαινόμενο έχει μπεί στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή και με την ευκαιρία να σας πω ότι δε πτοούμαστε ούτε από τις απειλές. Πριν το Πάσχα με εντολή και της εισαγγελέως μετά από πολύ προσπάθεια έγιναν δύο μεγάλες επιχειρήσεις με τη συμβολή και άλλων υπηρεσιών στην περιοχή του ΙΚΑ, όπου υπάρχει εκεί ένας τσοπάνης που νομίζει ότι είναι όλα δικά του, περισυλλέγησαν 70 ζώα τα οποία οδηγήθηκαν στα σφαγεία και μετά στις άπορες οικογένειες της πρόνοιας του δήμου.

Αυτό θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου δεχόμαστε απειλές… χάνουν το χρόνο τους, ή θα μαζευτούν και θα γίνουν υπεύθυνοι ή θα τους μαζέψουμε ότι ζώα κυκλοφορούν στους δρόμους» δήλωσε ο κ. Πόκκιας.

Θέσεις για τη λαϊκή
Αναφορά έγινε από τον αντιδήμαρχο και στο θέμα των αδειών που θα δοθούν για τη λαϊκή του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να νομιμοποιηθούν όσοι δραστηριοποιούνται ακόμα παράνομα σε αυτήν.
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Πόκκια έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου. Όσοι δεν αποκτήσουν άδεια τότε θα πληρώσουν πρόστιμα και οι πάγκοι τους θα ξηλωθούν από τη λαϊκή.

Επί του θέματος ο αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Μέχρι τις 11 του Μάη θα δεχόμαστε αιτήσεις για τις θέσεις στη λαϊκή 12 παραγωγών και 7 εμπορικές. Στο διάστημα της δικής μας θητείας είναι η τέταρτη προκήρυξη και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία. Υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που για κάποιους λόγους δεν έχουν πάρει άδεια και τους δίνουμε την ευκαιρία να καταθέσουν τα χαρτιά ώστε να είναι νόμιμοι. Όσοι δεν το κάνουν θα πληρώσουν πρόστιμα και μετά θα ξηλώσουμε τους πάγκους τους. Είναι η τελευταία ευκαιρία γι΄αυτούς πρέπει να υπάρχει ένα καθεστώς νομιμότητα καθώς δεν μπορεί να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στη λαϊκή. Με αυτό τον τρόπο θα περάσουμε και στη δεύτερη φάση που είναι η αναβάθμιση των λαϊκών».

Άδειες μικροπωλητών
Επίσης σε ότι αφορά τις άδειες μικροπωλητών και τη δραστηριοποίησή τους η κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει καμία σχέση, είναι τεράστια η διαφορά προς τη θετική πλευρά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ο οποίος υπογράμμισε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό αυτοί που διαθέτουν άδειες και είναι πολύ λίγοι αυτοί που δεν έχουν.

«Είναι η τελευταία προθεσμία που δίνουμε σε αυτούς που δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους, μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις και να πάρουν τις άδειες» δήλωσε ο κ. Πόκκιας κάνοντας γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά προκήρυξη κενών θέσεων μικροπωλητών. Αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτών που δυνητικά μπορούν να έχουν άδεια, ενώ σημειώνεται πως παράλληλα με έγγραφό του προς τα τοπικά συμβούλια ζήτησε για τις θέσεις μικροπωλητών και για τα περίπτερα στα χωριά να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε να γίνει προκήρυξη και γι’ αυτές.

Καταχωρήσεις στο μητρώο των ασανσέρ
Ένα εξίσου σοβαρό θέμα με το οποίο ασχολείται ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης είναι και αυτό που αφορά τη σωστή λειτουργία των ανελκυστήρων καθώς και την ένταξή τους στο ειδικό μητρώο . «Δεν έχουμε εικόνα πόσα ασανσέρ είναι πάνω στο νησί σε ξενοδοχεία εμπορικούς χώρους, πολυκατοικίες ώστε να δούμε αν έχουν την τεχνική συντήρηση που απαιτείται.

Θα έχω συνάντηση με το τεχνικό επιμελητήριο και τους συντηρητές για το θέμα, γίνεται μία εκστρατεία για όσους έχουν λήξει οι άδειες να έρθουν και να τους καταχωρήσουμε ξανά διαφορετικά όπως έγινε τη Δευτέρα αναγκαστήκαμε για πρώτη φορά στο νησί, και σφραγίσαμε ανελκυστήρα ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για όσους δε συμμορφωθούν ενώ και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Όσοι διαθέτουν ανελκυστήρα είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τεχνικό έλεγχο και να καταχωρούνται στο ειδικό μητρώο των ανελκυστήρων» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο