Στεγνά και Κολύμπια θα υδροδοτηθούν από το Φράγμα Γαδουρά

Στεγνά και Κολύμπια θα υδροδοτηθούν από το Φράγμα Γαδουρά

Στεγνά και Κολύμπια θα υδροδοτηθούν από το Φράγμα Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι μελέτες

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τη σύνδεση των περιοχών Στεγνά και Κολύμπια με τον αγωγό από το φράγμα Γαδουρά, ώστε να υδροδοτηθούν οι δύο περιοχές που φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Αλέξανδρο Μανωλάκη, η προσπάθεια και ο αγώνας που γίνεται είναι σε καθημερινή βάση, με σκοπό να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τον πολίτη.

«Δεν πρέπει να μοιρολατρούμε η ΔΕΥΑΡ έχει ικανά στελέχη που εργάζονται καθημερινά σε μελέτες και έργα είτε ως συνοδευτικά του φράγματος είτε σε νέες μελέτες για να βελτιώσουμε καταστάσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δύο τέτοιες μελέτες που αφορούν έργα για τα Κολύμπια και τα Στεγνά ώστε στη συνέχεια να κανονίσουμε ένα ραντεβού με τον περιφερειάρχη για να ζητήσουμε τη στήριξή του.

Επίσης δεν πρέπει να παραλειψω και τους ανθρώπους που είναι έξω στους δρόμους και δίνουν καθημερινά αγώνα και έχει τύχει να μείνω και εγώ μαζί τους και μέχρι τις 9 το βράδυ για να αποκαταστήσουν βλάβες που επηρεάζουν την εικόνα του νησιού μας» είπε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της επιχείρησης προσθέτοντας τα εξής:

«Ως ΔΕΥΑΡ έχουμε δείξει ότι είμαστε κοντά στον πολίτη και έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Η επιχείρηση αποτελούνταν από 390 άτομα και αυτή τη στιγμή είναι 201 άτομα από τα οποία το 60% είναι διοικητικοί. Άρα παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες όμως σε μεγάλο βαθμό έστω και με αυτά τα μέσα ανταποκρινόμαστε. Σε λίγο καιρό θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αν χρειαστεί, πέραν των εποχιακών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, που ακολούθησε είπε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να συνδεθούν με το φράγμα όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ρόδου και μάλιστα τουριστικές κάνοντας γνωστό ότι ήδη δημοπρατήθηκε η διασύνδεση του αγωγού στην περιοχή Τσαΐρι που θα καλύψει αμέσως και τις περιοχές Μαριτσά Κρεμαστή και Ιαλυσό.

Επί του θέματος ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας και μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ Αγαπητός Πάλλας, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε ό,τι αφορά τα αποθέματα νερού και ότι έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου δηλαδή επισκέψεις σε δημοτικές κοινότητες για να καταγραφούν οι ζημιές και οι υποδομές και όπου χρειάζεται συντήρηση να γίνει ώστε να λειτουργεί το σύστημα και να μην έχουμε προβλήματα.

«Να ευχηθούμε να λειτουργήσει σύντομα και το φράγμα για να καλύψουμε ακόμα μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων. Πολλές γεωτρήσεις έχουν υποστεί υφαλμύρωση και ειδικά στην περιοχή στο Κιοτάρι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γίνονται νέες υποδομές και γεωτρήσεις ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε το πρόβλημα» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο