Ροδίτικη εταιρεία καλείται να εξοφλήσει το ίδιο δάνειο δύο φορές

Ροδίτικη εταιρεία καλείται να εξοφλήσει το ίδιο δάνειο δύο φορές

Ροδίτικη εταιρεία καλείται να εξοφλήσει το ίδιο δάνειο δύο φορές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Ροδίτικη εταιρεία της ζητούν να εξοφλήσει δύο φορές δάνειο ύψους 140.000 ευρώ!

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια και ένα μέρος αυτής χθες, εξετάστηκα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία).

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν όταν μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στη περιοχή μας έχοντας πρόβλημα με την τράπεζα και προκειμένου να μην της κατασχέσουν τις αποθήκες που διέθετε συμφώνησε με την υπεύθυνη της Ροδίτικης εταιρείας να τις πουλήσει σε αυτήν.

Καθώς η εταιρεία δεν διέθετε όλο το ποσό πήρε δάνειο από την τράπεζα και κατέβαλλε τα χρήματα ύψους 450.000 ευρώ για τις αποθήκες. Στη συνέχεια, η Ροδίτικη εταιρεία πήρε δάνειο από την άλλη εταιρεία ύψους 140.000 ευρώ με ειδικό συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών και όλων των άλλων νομίμων διαδικασιών.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αν και το 2011 οικονομικές δυσκολίες έκαναν τη Ροδίτικη εταιρεία να καθστερήσει κάποιες δόσεις του δανείου και η άλλη εταιρεία προχώρησε σε διαταγή πληρωμής.

Το θέμα όμως σχεδόν είχε λήξει αφού μέχρι το 2014 η Ροδίτικη εταιρεία είχε καταβάλλει σχεδόν όλο το ποσό του δανείου των 140.000 και απέμενε μόνο μία οφειλή ύψους 6000 ευρώ.

Ωστόσο περίπου το 2012 εμφανίστηκε ένα νέο συμφωνητικό το οποίο φέρεται να είναι πλαστό και με αυτό ζητείται από την Ροδίτικη εταιρεία να καταβάλλει εκ νέου 140.000 ευρώ!

Δια του δικηγόρου της κ. Γιώργου Κυπραίου, η Ροδίτικη εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη και έχει ήδη κερδίσει την προσωρινή διαταγή και την αναστολή εκτέλεση για την υπόθεση, ενώ χθες εκδικάστηκε η αίτηση ανακοπής που έχουν καταθέσει, σύμφωνα με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία η οποία φέρεται και ως πλαστή. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο