Τέσσερις Αμερικανοί ναύτες ήρωες θλιβερού επεισοδίου στη Ρόδο

Τέσσερις Αμερικανοί ναύτες ήρωες θλιβερού επεισοδίου στη Ρόδο

Τέσσερις Αμερικανοί ναύτες ήρωες θλιβερού επεισοδίου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 377 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 30 Απριλίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1811

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΓΑΜΟΙ
- Εις τον ιερόν ναόν της Αγίας Σκέπης ετελέσθησαν προχθές οι γάμοι του κ. Αντωνίου Κούτση μετά της δίδος Παρασκευής Λουϊζίδου. Θερμά συγχαρητήρια
- Παράσχος Μανάκης-Χρυσαφίνα Ν. Καλοπέτρη, ετέλεσαν τους γάμους των εν Σαλάκω την 28ην τρέχοντος. Παράνυμφος παρέστη ο κ. Χρ. Παπαχριστοδούλου γυμνασιάρχης. Θερμά συγχαρητήρια.
- Μιχαήλ Σταυρίδης και Αργυρώ Κακκιού ετέλεσαν προχθές τους γάμους των εις Προφήτην Ηλίαν (Σαλάκου).
- Αθανασ. Λουτσιός και Ε. Μαχίνη ετέλεσαν προχθές τους γάμους των εις Κοσκινού.

ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
Ο κ. Ιωάννης Μελετίου δημοδιδάσκαλος και η δις Αθηνά Γ. Γιαννά, έδωκαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου.

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ
- Εις τους αγαπητούς μου Βασίλ. Γ. Καλλιστή και Γεώργιον Λουκάν ευτυχήσαντες να τελέσουν προχθές Κυριακήν τους γάμους των, εις τον ιερόν ναόν Δαματριάς, τους ευχόμαι ολοψύχως την εκπλήρωσιν παντός ευγενούς πόθου των και πάσαν ευτυχίαν.
Γ. ΠΕΡΟΥΛΛΗΣ
- Στον φίλον μου Αναστάσιον Αναστασάκην, τελέσαντα τους γάμους του μετά της χαριτοβρίτου Πόπης Περαντινού τους ευχόμαι πάσα ευτυχία.
ΓΡΗΓ. ΠΕΛΛΟΣ

Η ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ ΤΗΣ ΣΑΪΦΕ ΔΙΑ ΧΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
Χθες την μεσημβρίαν ο διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας κ. Γ. Σάχλος, ο διευθυντής του ΟΔΑΠΔΔ κ. Καρράς και ο κ. Νομίατρος επεσκέφθησαν τας εγκαταστάσεις του Εργοστασίου “Σάιφε” όπου στεγάζονται οι σεισμόπληκτοι, ελήφθησαν δε αποφάσεις δια την λειτουργίαν των αφοδευτηρίων, την εγκατάστασιν υαλοπινάκων και την επισκευήν των κτιρίων. Επίσης εδόθησαν οδηγίαι δια την εφαρμογήν υγειονομικών όρων, εκρίθη δε το κτίριον του εργοστασίου “Σάιφε” κατάλληλον για την εγκατάστασιν πλέον των 500 ατόμων, εντός δε αυτού προβλέπεται να εγκατασταθή ιατρείον. Εξ άλλου οι κ.κ. Χάχλος Καρράς και ο κ. Νομίατρος επεθεώρησαν και έδωσαν οδηγίας δια την καλυτέραν εγκατάστασιν των σεισμοπαθών εις σκηνάς.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ
Δι’ εγκυκλίου της Νομαρχίας προς Δήμους και Κοινότητας του Νομού, προειδοποιεί τους κατοίκους όπως μη πιστεύουν ωρισμένα επιτήδεια πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται ως πράκτορες μεταναστεύσεως ή ως δυνάμενα να εξασφαλίσουν προσκλήσεις δια τον Καναδάν, ή υποσχόμενα την ταχυτέραν διεκπεραίωσιν των υποθέσεων των υποψηφίων μεταναστών. Δια της αυτής εγκυκλίου διευκρινίζεται ότι η μετανάστευσις εις Καναδάν είναι δυσχερής, πλην εάν υπάρχουν εις την εν λόγω χώραν στενοί συγγενείς των ενδιαφερομένων.

ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Προχθές την 9.5 εσπερινήν ο Αμερικανός Ναύτης Τζων Σήλια του ΚΟΥΡΙΕΡ μετά τριών συναδέλφων του των οποίων τα στοιχεία εξακριβώθησαν, εν μέθη διατελούντες, ωδήγουν μοτοποδήλατα επί των πεζοδρομίων της Πλατείας Μανδρακίου. Εν συνεχεία εγκατάλειψαν ταύτα έξωθι του καταστήματος του Τσαμπίκου Ορφανίδη, εισήλθον εν αυτώ και αφού κατηνάλωσαν ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών, εις εξ αυτών εξεσφενδόνισεν κατά των άλλων θαμώνων του καταστήματος αυγόν όπερ εύρε τον Μουσταφά Γκιουζελέρ, κάτοικον Ρόδου και του ερρύπανεν την ενδυμασίαν.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΝΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Το παρελθόν Σάββατον διενηργήθησαν αι εκλογαί προς ανάδειξιν προέδρου και αντιπροέδρου του Βιομηχανικού τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, εξελέγησαν, πρόεδρος ο κ. Κ. Μπόνης και αντιπρόεδρος ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου.
Δια των εν λόγω εκλογών εις το Επιμελητήριον επερατώθη η ανάδειξις νέων προεδρεύων όλων των τμημάτων αυτού.

ΣΥΝΗΛΘΕΝ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ
Χθες την 7.30 εσπερινήν συνήλθεν, υπό την προεδρίαν του κ. Ζουρούδη η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου προς συζήτησιν επί της εκτελέσεως των λιμενικών έργων Καρπάθου, επί των εκβαθύνσεων διαφόρων λιμένων της Δωδεκανήσου και επί του ζήτήματος πρυμνοδετήσεως των σκαφών εις τον λιμένα Καλύμνου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή