Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Ρόδο για τους αγώνες Apollon Olympic Triathlon

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Ρόδο για τους αγώνες Apollon Olympic Triathlon

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Ρόδο για τους αγώνες Apollon Olympic Triathlon

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Κυκλοφοριακές αλλαγές θα ισχύσουν το Σάββατο 29 αλλά και την Κυριακή 30 Απριλίου στην πόλη της Ρόδου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «Apollon Olympic Triathlon 2017».

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου στις 07.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του αγώνα την Κυριακή στις 16.00, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη πλατεία Κουντουργιώτη και στη πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη.
Από τις 08.00 το πρωί αύριο Κυριακή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στους δρόμους που θα κινούνται τα ποδήλατα.

Αναλυτικότερα η διαδρομή του ποδηλάτου είναι από τη ζώνη αλλαγής στην πλατεία Κουντουργιώτη, δεξιά στην οδό Παπανικολάου, δεξιά παραλιακά στις οδούς Κω, Λέρου, Καλύμνου, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κανάρη, συνεχίζουν από τις Κάτω Πέτρες στην Λεωφ. Ιαλυσού και κάνουν αναστροφή 50μ. πριν τα φανάρια στο ξενοδοχείο Καψής. Επιστρέφουν μέσω της οδού Παπανικολάου στην πλατεία Ελευθερίας και κάνουν αναστροφή μπροστά από το Ακταίον.

Η διαδρομή του τρεξίματος θα είναι από τη ζώνη αλλαγής στην πλατεία Ελευθερίας, πίσω από την Περιφέρεια στην πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη, συνεχίζουμε παραλιακά εντός του πεζόδρομου, ΠΡΟΣ ΜΥΛΟΥΣ ΦΑΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ
Για να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για τους χρήστες του λοιπού οδικού δικτύου θα γίνουν οι παρακάτω ρυθμίσεις:
Τα οχήματα που κινούνται από το Νεώριο προς το κέντρο, θα εκτρέπονται στην οδό Γαλλίας και προς την πλατεία Κύπρου.

Κλείσιμο της οδού Ιερού Λόχου μετά την Εθελοντών Δωδεκανησίων.
Κλείσιμο της οδού Ευσταθιάδη και του δρόμου έμπροσθεν της τροχαίας πριν τη διάβαση πεζών, ώστε το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας να λειτουργεί κανονικά .

Τα οχήματα που ενδεχομένως να έχουν εγκλωβιστεί στην πλατεία Κουντουργίωτη και στην πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη, θα διέρχονται με συνοδεία μηχανής του αγώνα μέσω της οδού Σάββα Νικολάου στην οδό Αμερικής για την έξοδό τους από το κέντρο.

Κλείσιμο της Ι. Καζούλη και της Ευσταθιάδου στη συμβολή τους με την οδό Αμερικής, ώστε να κοπούν οι δεξιές στροφές της Αμερικής που λόγω μονοδρομήσεων θα οδηγούσε τα οχήματα στον κόμβο της Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργ. Παπανικολάου που θα είναι κλειστή.

Κλείσιμο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου μετά τη συμβολή της με την οδό Ιερού Λόχου, ώστε η κυκλοφορία να διοχετεύεται μέσω της Ιερού Λόχου στην οδό Αμερικής.

Κλείσιμο των εισόδων στην πλατεία Χαρίτου. Όσα οχήματα είναι ήδη εκεί και στα περιμετρικά Ο.Τ. και θέλουν να φύγουν από το κέντρο, θα μπορούν να κινηθούν στον δρόμο γύρω από την πλατεία και να περνάνε με συνοδό του αγώνα στην οδό Ίωνος Δραγούμη και από εκεί στην οδό

Κλείσιμο της οδού Ίωνος Δραγούμη μετά τη συμβολή της με την οδό Στρ. Γρίβα, ώστε να μη συνεχίζουν προς την Γεωρ. Παπανικολάου, αλλά να κάνουν αναστροφή στην οδό Στρ. Γρίβα.
Κλείσιμο της οδού 28ης Οκτωβρίου στην έξοδό της στην οδό Ακτή Μιαούλη στο άγαλμα του Διαγόρα και διοχέτευση των οχημάτων στην οδό Αλεξ. Διάκου (σχέδιο 3).
Ο παράδρομος οδός Αθανασιάδη θα παραμείνει ανοιχτός, ώστε να φεύγουν τα οχήματα μέσω της οδού Αλεξ. Διάκου.

Η οδός Παπαλουκά θα κλείσει στην κάθοδό της προς την Ακτή Κανάρη μετά τη συμβολή της με την οδό Αρκαδίου. Παρόλα αυτά, στον κόμβο της Παπαλουκά με τη Βορείου Ηπείρου & Ερυθρού Σταυρού (φανάρια Ορφανοτροφείου) θα υπάρχει σήμανση και ενημέρωση ότι η οδός Παπαλουκά θα είναι κλειστή πριν την Ακτή Κανάρη.

Στην δυτική είσοδο της πόλης την παραλιακή λεωφόρο Ιαλυσού, τα οχήματα που κινούνται από Ιαλυσό προς Ρόδο, θα εκτρέπονται στην κόμβο της Φανερωμένης προς Μήδεια. (σχέδιο 4).
Θα φυλάσσονται από εθελοντές όλες οι έξοδοι προς την ποδηλατική διαδρομή, στην περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τις σημάνσεις.

Στις 12.30 που θα τελειώσει το ποδήλατο, θα ανοίξουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο και μόνο οι πλατείες Κουντουργιώτη και Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 14.00 που θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη